Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Power Point 2007 Kateřina Cahová Petra Horňáková Marcela Medusová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Power Point 2007 Kateřina Cahová Petra Horňáková Marcela Medusová"— Transkript prezentace:

1 Power Point 2007 Kateřina Cahová Petra Horňáková Marcela Medusová
Petra Michalová Zuzana Nováková Jiří Vlašic Barbora Tichá

2 PowerPoint je grafický program pro prezentace, které je možné převést do podoby diapozitivů, průhledných fólií nebo tištěných podkladů další možností je elektronické předvedení, případně interaktivní publikování v síti WWW umožňuje vytvářet a zobrazovat sérii snímků, které obsahují text, diagramy, fotografie, kliparty, multimediální soubory a animované speciální efekty;

3 PowerPoint – trocha historie
Powerpoint je jedním z dlouhé řady programů, které nemají svůj původ přímo v Microsoftu. Jde o nástroj poměrně starý. Jeho první verzi, tehdy ještě zvanou Presenter, vyvinuli Bob Gaskins a Dennis Austin již v roce 1984. Presenter byl i s mateřskou společností Forethought pohlcen Microsoftem v roce Ještě téhož roku vyšla verze pro počítače Macintosh, v roce 1991 pak následovala verze pro Windows. Program je dnes celosvětově používán ve více než 300 milionech kopií a podle Microsoftu drží ve své oblasti tržní podíl 95 %.

4 Co je nového v aplikaci Microsoft Office PowerPoint 2007
Nový a intuitivní vzhled Aplikace Office PowerPoint 2007 obsahuje nové, intuitivní uživatelské rozhraní nazvané uživatelské rozhraní Microsoft Office Fluent, které pomáhá vytvářet lepší prezentace mnohem rychleji než v dřívějších verzích aplikace PowerPoint. Můžete provádět tyto akce: vyhledat funkce a příkazy na kartách, které jsou intuitivně seřazené šetřit čas a vytvářet lepší prezentace při výběru snadno dostupných možností formátování z galerií předem definovaných rychlých stylů využít funkce dynamického náhledu Aplikace Office PowerPoint 2007 obsahuje nové, intuitivní uživatelské rozhraní nazvané uživatelské rozhraní Microsoft Office Fluent, které pomáhá vytvářet lepší prezentace mnohem rychleji než v dřívějších verzích aplikace PowerPoint. Aplikace Office PowerPoint 2007 nabízí nové a vylepšené efekty, motivy (Motiv: Sada jednotných prvků návrhu vytvářejících vzhled dokumentu pomocí barev, písem a grafiky.) a vylepšené možnosti formátování, jejichž pomocí můžete vytvářet vynikající dynamické prezentace za zlomek času, na který jste byli zvyklí. vyhledat funkce a příkazy na kartách a v souvisejících skupinách, které jsou intuitivně seřazené, šetřit čas a vytvářet lepší prezentace při výběru snadno dostupných možností formátování z galerií předem definovaných rychlých stylů (Rychlé styly: Kolekce možností formátování, která usnadňuje formátování dokumentů a objektů.), rozložení, tabulkových formátů, efektů a dalších, využít funkce dynamického náhledu ke kontrole možností formátování dříve, než je použijete.

5 Co je nového v aplikaci Microsoft Office PowerPoint 2007
Nový panel nástrojů: Rychlý přístup Při práci na prezentaci jsou často prováděny akce, které jsou obecné anebo se opakují a nemají přitom nic společného s konkrétní fází práce – např. uložení souboru, nebo vrácení zpět nechtěné akce. Pro tyto akce slouží skupina tlačítek na panelu nástrojů Rychlý přístup. Obsahuje nejpoužívanější příkazy (zpět, znovu, opakovat, uložit) a lze k nim přidat další tlačítka dle vlastního uvážení.

6 Témata a rychlé styly Aplikace Office PowerPoint 2007 obsahuje nové předdefinované motivy a rychlé styly. Dříve mohlo formátování prezentace trvat dlouho, protože bylo třeba u tabulek, grafů a obrázků vybírat barvy či možnosti stylů tak, aby vzájemně ladily. Díky motivům se postup vytváření profesionálních prezentací zjednodušil. Stačí vybrat požadovaný motiv a ostatní se provede automaticky. A nejlepší na tom je, že stejný motiv, který použijete u prezentace, můžete použít i u dokumentu aplikace Microsoft Office Word 2007 nebo listu aplikace Microsoft Office Excel 2007. likace Office PowerPoint 2007 obsahuje nové předdefinované motivy (Motiv: Kombinace barev, písem a efektů motivu. Motiv lze použít na soubor jako jeden výběr.), rozložení (Rozložení: Uspořádání prvků (například textu nadpisu a podnadpisu, seznamů, obrázků, tabulek, grafů, tvarů a videa) na snímku.) a rychlé styly (Rychlé styly: Kolekce možností formátování, která usnadňuje formátování dokumentů a objektů.), které nabízejí široké možnosti formátování prezentací. Dříve mohlo formátování prezentace trvat dlouho, protože bylo třeba u tabulek, grafů a obrázků vybírat barvy či možnosti stylů tak, aby vzájemně ladily. Díky motivům se postup vytváření profesionálních prezentací zjednodušil. Stačí vybrat požadovaný motiv a ostatní se provede automaticky. Jediným klepnutím se v souladu s vybraným motivem změní pozadí, text, grafika, grafy i tabulky a všechny prvky prezentace se budou vzájemně doplňovat. A nejlepší na tom je, že stejný motiv, který použijete u prezentace, můžete použít i u dokumentu aplikace Microsoft Office Word 2007 nebo listu aplikace Microsoft Office Excel 2007. Když u prezentace použijete motiv, přizpůsobí se tomuto motivu i galerie rychlých stylů a formátování. V důsledku toho budou všechny nové obrázky SmartArt, tabulky, grafy, objekty WordArt nebo text, které vložíte do prezentace, automaticky ladit se stávajícím motivem. Díky konzistentním barvám motivů (Barvy motivu: Sada barev použitá v souboru. Barvy, písma a efekty motivu tvoří motiv.) mohou všechny materiály vypadat konzistentně a profesionálně.

7 Motivy hurá Vzhůru nohama Motivy, motivy, Motivy

8 Vlastní rozložení snímků
S aplikací Office PowerPoint 2007 vás již nebudou omezovat předem definovaná rozložení. Nyní můžete vytvářet vlastní rozložení, která mohou obsahovat tolik zástupných symbolů, kolik chcete; prvky, jakou jsou grafy, tabulky, filmy, obrázky a kliparty; a dokonce více sad předloh snímků s vlastním rozložením pro různá témata. Rozložení, která upravíte a vytvoříte, nyní můžete uložit pro použití v budoucnu. Obrázky SmartArt v návrhářské kvalitě Nyní s obrázky SmartArt můžete vytvářet upravitelné ilustrace informací v prezentaci aplikace Office PowerPoint 2007 jednoduše a bez pomoci profesionálního návrháře. Do obrázků SmartArt, tvarů, objektů WordArt a grafů lze nyní přidávat skvělé vizuální efekty, včetně trojrozměrných efektů, stínů, září, odrazů a podobně S aplikací Office PowerPoint 2007 vás již nebudou omezovat předem definovaná rozložení. Nyní můžete vytvářet vlastní rozložení, která mohou obsahovat tolik zástupných symbolů (Zástupné symboly: Pole s tečkovanými nebo šrafovanými okraji, která jsou součástí většiny rozložení snímků. Tato pole obsahují nadpis a text nebo objekty, například grafy, tabulky a obrázky.), kolik chcete; prvky, jakou jsou grafy, tabulky, filmy, obrázky a kliparty; a dokonce více sad předloh snímků (Předloha snímků: Snímek obsahující informace o použité šabloně návrhu (včetně řezů písma), velikosti a umístění zástupných symbolů, pozadí návrhu a barevných schématech.) s vlastním rozložením pro různá témata. Rozložení, která upravíte a vytvoříte, nyní můžete uložit pro použití v budoucnu. Dříve jste možná museli najmout profesionálního návrháře, abyste mohli vytvořit diagramy a grafy v návrhářské kvalitě. Diagramy, které jste od návrháře dostali, však byly uloženy jako obrázky, které nelze upravit. Nyní s obrázky SmartArt můžete vytvářet upravitelné ilustrace informací v prezentaci aplikace Office PowerPoint 2007 jednoduše a bez pomoci profesionálního návrháře. Do obrázků SmartArt, tvarů, objektů WordArt a grafů lze nyní přidávat skvělé vizuální efekty, včetně trojrozměrných efektů, stínů, září, odrazů a podobně

9 Formátování tabulek a grafů Tabulky a grafy v aplikaci Office PowerPoint 2007 byly změněny, aby se významným způsobem zjednodušila jejich úprava a práce s nimi. Formátování tabulek a grafů Tabulky a grafy v aplikaci Office PowerPoint 2007 byly změněny, aby se významným způsobem zjednodušila jejich úprava a práce s nimi. Pás karet nabízí mnoho možností, které snadno najdete, pro úpravy tabulek a grafů. Galerie rychlých stylů (Rychlé styly: Kolekce možností formátování, která usnadňuje formátování dokumentů a objektů.) obsahují všechny efekty a možnosti formátování, které potřebujete k vytvoření tabulek a grafů s profesionálním vzhledem. Vyjmout a vložit data, grafy a tabulky můžete v aplikaci Microsoft Office Excel 2007 mnohem snadněji než kdykoli dříve. Díky motivům (Motiv: Kombinace barev, písem a efektů motivu. Motiv lze použít na soubor jako jeden výběr.) mohou nyní mít prezentace stejný vzhled jako listy.

10 Motivy Grafeček Tabulka 1 2 3 4 A Je to sranda

11 Nové a vylepšené efekty
Do prezentací aplikace Office PowerPoint 2007 můžete přidávat efekty, jako jsou stíny, odrazy, záře, měkké okraje, deformace, zkosení a trojrozměrná rotace k obrazcům, obrázkům SmartArt, tabulkám, textům a objektům WordArt. Nové možnosti textu Můžete vytvářet prezentace profesionálního vzhledu s využitím široké škály funkcí formátování textu. Nové styly znaků nabízejí více možností. Nové možnosti textu Můžete vytvářet prezentace profesionálního vzhledu s využitím široké škály funkcí formátování textu, včetně zalamování textu v obrazci, textu ve sloupcích nebo textu, který jde svisle dolů po snímku, a pravítek na úrovni odstavců. Nyní máte možnost vybrat i nesouvislý text. Nové styly znaků nabízejí více možností. Kromě všech standardních stylů předchozích verzí aplikace PowerPoint můžete v aplikaci Office PowerPoint 2007 zvolit i všechna písmena velká nebo kapitálky, přeškrtnuté nebo dvojitě přeškrtnuté znaky a dvojité nebo barevné podtržení. Můžete k textu přidat výplně, čáry, stíny, záře, prokládání (Prokládání: Úprava mezer mezi znaky s cílem vytvoření rovnoměrných mezer, přizpůsobení textu dostupnému místu a zarovnání konců řádků.) a trojrozměrné efekty. Použijete-li motivy (Motiv: Kombinace barev, písem a efektů motivu. Motiv lze použít na soubor jako jeden výběr.), můžete změnit vzhled prezentace jediným klepnutím myši. Výběrem jiné možnosti můžete upravit písma motivů (Písma motivu: Sada větších a menších písem, která se používá v souboru. Písma motivu, barvy motivu a efekty motivu tvoří motiv.), barvy motivů (Barvy motivu: Sada barev použitá v souboru. Barvy, písma a efekty motivu tvoří motiv.) a efekty motivů (Efekty motivu: Sada vizuálních atributů, která se používá u prvků v souboru. Efekty motivu, barvy motivu a písma motivu tvoří motiv.).

12 Informatikovy převody
motivy nápady myšlenky

13 Nástroje kontroly pravopisu
Kontrola pravopisu byla upravena tak, aby byla v různých aplikacích systému Microsoft Office 2007 konzistentnější. Pokud změníte některou z globálních možností v jedné aplikaci systému Office, změní se tato možnost i ve všech ostatních aplikacích systému Office. Kromě sdílení stejných vlastních slovníků probíhá i jejich správa v aplikacích. Kontrola pravopisu v systému Microsoft Office 2007 zahrnuje francouzský slovník reflektující jazykovou reformu. Při prvním použití jazyka se pro příslušný jazyk automaticky vytvoří slovník výjimek. Pomocí kontroly pravopisu lze najít a označit některé kontextové pravopisné chyby. Tato možnost je k dispozici při kontrole pravopisu u dokumentů v angličtině, němčině a španělštině. Kontrola pravopisu byla upravena tak, aby byla v různých aplikacích systému Microsoft Office 2007 konzistentnější. Mezi příklady této změny patří: Některé možnosti kontroly pravopisu jsou nyní globální. Pokud změníte některou z těchto možností v jedné aplikaci systému Office, změní se tato možnost i ve všech ostatních aplikacích systému Office. Kromě sdílení stejných vlastních slovníků probíhá i jejich správa v aplikacích ve stejném dialogovém okně. Kontrola pravopisu v systému Microsoft Office 2007 zahrnuje francouzský slovník reflektující jazykovou reformu. V sadě Microsoft Office 2003 se jednalo o doplněk, který bylo třeba samostatně nainstalovat. Při prvním použití jazyka se pro příslušný jazyk automaticky vytvoří slovník výjimek. Slovníky výjimek umožňují vynutit v kontrole pravopisu označení slov, která nechcete používat, příznakem. Budou se vám hodit u slov, která jsou obscénní nebo která nevyhovují zadaným stylovým pravidlům. Pomocí kontroly pravopisu lze najít a označit některé kontextové pravopisné chyby. Stalo se vám někdy, že jste napsali chybu podobnou té následující? Uvidím vám tam. V aplikaci Office PowerPoint 2007 můžete povolit funkci Používat kontextovou kontrolu pravopisu, pomocí které lze najít a opravit tento typ chyb. Tato možnost je k dispozici při kontrole pravopisu u dokumentů v angličtině, němčině a španělštině.

14 Zobrazení předvádějícího
Při použití dvou monitorů lze spouštět prezentaci aplikace Office PowerPoint 2007 z jednoho monitoru a posluchači se na ni mohou dívat na druhém monitoru. V zobrazení předvádějícího jsou k dispozici následující nástroje k usnadnění prezentace informací: Pomocí miniatur můžete vybrat snímky mimo pořadí a vytvořit vlastní prezentaci určenou pro dané posluchače. Pomocí náhledu textu lze zjistit, která položka bude při dalším klepnutí přidána na obrazovku. Poznámky mluvčího jsou zobrazeny zřetelným způsobem. Během prezentace lze zatemnit obrazovku a potom v prezentaci pokračovat od místa, kde byla přerušena. Při použití dvou monitorů lze spouštět prezentaci aplikace Office PowerPoint 2007 z jednoho monitoru (například na pódiu) a posluchači se na ni mohou dívat na druhém monitoru. V zobrazení předvádějícího jsou k dispozici následující nástroje k usnadnění prezentace informací: Pomocí miniatur můžete vybrat snímky mimo pořadí a vytvořit vlastní prezentaci určenou pro dané posluchače. Pomocí náhledu textu lze zjistit, která položka bude při dalším klepnutí přidána na obrazovku, například nový snímek nebo další odrážka v seznamu. Poznámky mluvčího jsou zobrazeny zřetelným způsobem, takže je lze použít jako scénář prezentace. Během prezentace lze zatemnit obrazovku a potom v prezentaci pokračovat od místa, kde byla přerušena. Tuto funkci lze uplatnit, nebudete-li například chtít, aby byl zobrazen obsah snímků v průběhu přestávky nebo v čase vyhrazeném pro otázky a odpovědi.

15 Účinné sdílení informací
Nyní, ať potřebujete sdílet prezentace, vytvářet pracovní postupy pro schválení a kontrolu nebo spolupracovat online s uživateli, kteří nepoužívají aplikaci Office PowerPoint 2007, existuje mnoho nových cest, jak sdílet soubory a spolupracovat s ostatními. Knihovny snímků V aplikaci Office PowerPoint 2007 můžete sdílet a znovu používat obsah snímků díky ukládání jednotlivých souborů snímků v centrálně umístěné knihovně snímků na serveru se službou Microsoft Office SharePoint Server 2007. Když používáte knihovny snímků, můžete díky propojení snímků v prezentaci se snímky uloženými na serveru zajistit aktuálnost obsahu. Když se verze na serveru změní, zobrazí se výzva k aktualizaci snímků. Účinné sdílení informací V předchozích verzích aplikace PowerPoint komplikovala sdílení obsahu a odesílání prezentací em značná velikost souborů. Nebylo ani možné spolehlivě sdílet prezentace mezi uživateli, kteří používali různé operační systémy. Nyní, ať potřebujete sdílet prezentace, vytvářet pracovní postupy pro schválení a kontrolu nebo spolupracovat online s uživateli, kteří nepoužívají aplikaci Office PowerPoint 2007, existuje mnoho nových cest, jak sdílet soubory a spolupracovat s ostatními. Knihovny snímků V aplikaci Office PowerPoint 2007 můžete sdílet a znovu používat obsah snímků díky ukládání jednotlivých souborů snímků v centrálně umístěné knihovně snímků na serveru se službou Microsoft Office SharePoint Server Do knihovny snímků můžete publikovat snímky z aplikace PowerPoint 2007 a z knihovny snímků můžete přidávat snímky k prezentaci aplikace PowerPoint. Díky ukládání obsahu do knihovny snímků eliminujete potřebu znovu vytvářet obsah, protože můžete existující obsah snadno použít k dalším účelům. Když používáte knihovny snímků, můžete díky propojení snímků v prezentaci se snímky uloženými na serveru zajistit aktuálnost obsahu. Když se verze na serveru změní, zobrazí se výzva k aktualizaci snímků.

16 Formáty PowerPoint XML
Formáty souborů PowerPoint XML jsou komprimované, a díky tomu umožňují značně zmenšit velikost souborů a snížit požadavky na kapacitu úložišť a na přenosovou šířku pásma. Uložení ve formátu PDF nebo XPS Aplikace Office PowerPoint 2007 podporuje export souborů do formátu PDF Formáty PowerPoint XML Formáty souborů PowerPoint XML jsou komprimované, a díky tomu umožňují značně zmenšit velikost souborů a snížit požadavky na kapacitu úložišť a na přenosovou šířku pásma. Segmentované ukládání dat pomáhá v otevřených formátech souborů XML obnovit poškozené dokumenty, protože v případě poškození libovolné části dokumentu je možné otevřít zbývající části dokumentu. Uložení ve formátu PDF nebo XPS Aplikace Office PowerPoint 2007 podporuje export souborů do následujících formátů: Formát PDF (Portable Document Format):   PDF je formát elektronického souboru s pevným rozložením, který zachovává formátování dokumentu a umožňuje sdílení souborů.

17 Ochrana a správa informací
Aplikace Office PowerPoint 2007 nabízí mnoho způsobů, jak chránit a spravovat informace. Zabezpečení prezentací V aplikaci Office PowerPoint 2007 můžete pomoci zajistit, že je prezentace bezpečně spravována, poté co ji předáte. Zabránění změnám v konečné verzi dokumentu Než začnete sdílet konečnou verzi prezentace s dalšími uživateli, můžete použít příkaz Označit jako konečný k označení prezentace jen pro čtení. Ochrana a správa informací Když sdílíte prezentaci s ostatními, chcete mít jistotu, že k ní nemohou získat přístup lidé, kteří by ji neměli vidět. Chcete také mít jistotu, že prezentace neobsahuje nezamýšlený obsah, osobní informace nebo editační značky, které zdůrazňují slova, která slovník příjemce nerozpoznává. Také můžete chtít omezit přístup k obsahu v prezentaci, aby nemohly být potenciálně citlivé informace veřejně distribuovány. Aplikace Office PowerPoint 2007 nabízí mnoho způsobů, jak chránit a spravovat informace. Zabezpečení prezentací Díky řadě nových funkcí zabezpečení v aplikaci Office PowerPoint 2007 můžete pomoci zajistit, že je prezentace bezpečně spravována, poté co ji předáte, díky skrytí jména autora a zajištění toho, že budou smazány všechny poznámky a bude omezen přístup uživatelů, kteří mohou provádět změny. Zabránění změnám v konečné verzi dokumentu Než začnete sdílet konečnou verzi prezentace s dalšími uživateli, můžete použít příkaz Označit jako konečný k označení prezentace jen pro čtení. Potom můžete prezentaci předat dalším uživatelům, se kterými sdílíte konečnou verzi. Po označení prezentace jako konečné budou zakázány příkazy pro úpravy, kontrolu pravopisu a psaní a uživatelé, kteří si dokument zobrazí, ho nebudou moci neúmyslně změnit. Příkaz Označit jako konečný není funkce zabezpečení. Kterýkoli uživatel může upravit dokument označený jako konečný zakázáním funkce Označit jako konečný

18 Přidání digitálního podpisu k prezentaci
Přidáním digitálního podpisu k prezentaci můžete napomoci zajištění důvěryhodnosti. Správa přístupových práv k informacím (IRM) Použijete-li systém Office 2007 se službou Správa práv systému Microsoft Windows (RMS) pro Server 2003, můžete přiřadit oprávnění, která znemožňují ostatním kopírovat, tisknout nebo upravovat prezentaci. Správa vlastností dokumentu na panelu Informace o dokumentu Panel Informace o dokumentu usnadňuje zobrazení a úpravy vlastnosti dokumentu při práci na prezentaci aplikace Office PowerPoint 2007. Přidání digitálního podpisu k prezentaci Přidáním digitálního podpisu k prezentaci můžete napomoci zajištění důvěryhodnosti, co se týče autentičnosti, integrity a původu prezentace. Digitální podpisy potvrzují to, co bylo podepsáno, a umožňují ověření podpisu v budoucnu. Správa přístupových práv k informacím (IRM) Je možné, že budete potřebovat kontrolu nad tím, kdo má přístup k informacím o společnosti, zejména pokud vytváříte prezentace, které obsahují velmi důvěrné informace. Použijete-li systém Office 2007 se službou Správa práv systému Microsoft Windows (RMS) pro Server 2003, můžete přiřadit oprávnění, která znemožňují ostatním kopírovat, tisknout nebo upravovat prezentaci. Správa vlastností dokumentu na panelu Informace o dokumentu Panel Informace o dokumentu usnadňuje zobrazení a úpravy vlastnosti dokumentu při práci na prezentaci aplikace Office PowerPoint Panel Informace o dokumentu je zobrazen v horní části dokumentu aplikace Office PowerPoint Tento panel slouží k zobrazení a úpravám vlastností standardního dokumentu systému Microsoft Office a vlastností souborů uložených na serveru správy dokumentů. Použijete-li panel Informace o dokumentu k úpravám vlastností dokumentu na serveru, budou aktualizované vlastnosti uloženy přímo na serveru

19 Diagnostické nástroje sady Office
Diagnostické nástroje sady Microsoft Office představují řadu diagnostických testů, které pomáhají odhalit příčiny chyb v počítači. Obnovení aplikace Aplikace Office PowerPoint 2007 obsahuje vylepšené funkce, které pomáhají předcházet ztrátě provedené práce při nestandardním ukončení aplikace Diagnostické nástroje sady Office Diagnostické nástroje sady Microsoft Office představují řadu diagnostických testů, které pomáhají odhalit příčiny chyb v počítači. Pomocí diagnostických testů lze některé problémy řešit přímo a u jiných stanovit postupy řešení. Diagnostické nástroje sady Microsoft Office nahrazují následující funkce sady Microsoft Office 2003: Rozpoznat a opravit a Obnovení aplikací Microsoft Office. Obnovení aplikace Aplikace Office PowerPoint 2007 obsahuje vylepšené funkce, které pomáhají předcházet ztrátě provedené práce při nestandardním ukončení aplikace. Pokud to je možné, obnoví aplikace Office PowerPoint 2007 po restartování některé aspekty stavu aplikace. Pracujete například s několika soubory najednou. Každý soubor je otevřen v jiném okně, přičemž v každém okně jsou zobrazena určitá data. Aplikace Office PowerPoint 2007 se zhroutí. Po restartování aplikace Office PowerPoint 2007 otevře soubory a obnoví okna tak, jak byla zobrazena před zhroucením aplikace Office PowerPoint 2007.

20 Základní informace o zobrazeních aplikace PowerPoint 2007
Aplikace PowerPoint obsahuje čtyři hlavní zobrazení: Normální, Řazení snímků, Poznámky a Prezentace. Nabídka Zobrazit v dřívějších verzích aplikace PowerPoint je nyní v aplikaci Microsoft Office PowerPoint 2007 karta Zobrazení. Karta zobrazení je umístěna na pásu karet. Normální zobrazení Normální zobrazení je hlavní zobrazení pro provádění úprav, které slouží k vytvoření prezentace. Toto zobrazení zahrnuje čtyři pracovní oblasti:. Karta Osnova Karta Snímky Podokno snímků Podokno Poznámky Normální zobrazení Normální zobrazení je hlavní zobrazení pro provádění úprav, které slouží k vytvoření prezentace. Toto zobrazení zahrnuje čtyři pracovní oblasti:. Karta Osnova Tato oblast je vhodným místem pro zahájení vytváření obsahu. Můžete zde zaznamenávat svoje nápady, plánovat způsob jejich prezentace a přesouvat text a snímky. Na této kartě je ve formě osnovy zobrazen text snímku.   Karta Snímky Přepnutím na tuto kartu zobrazíte během úprav miniaturizované obrázky snímků v prezentaci. Miniatury usnadňují navigaci v prezentaci a zobrazení změn návrhu. Lze také snadno přidávat a odstraňovat snímky nebo měnit jejich uspořádání. Podokno snímků   V pravé horní části okna aplikace PowerPoint se v podokně snímků zobrazí ve velkém zobrazení aktuální snímek. V tomto podokně s podrobnějším zobrazením aktuálního snímku lze přidávat text a vkládat obrázky (Obrázek: Soubor (například metasoubor), který lze rozdělit a zpracovat jako dva nebo více objektů, nebo soubor, se kterým lze pracovat pouze jako s jedním objektem (například rastrový obrázek).), obrázky SmartArt, grafy, nakreslené objekty, textová pole, videa, zvuky, hypertextové odkazy a animace. Podokno Poznámky:   V podokně Poznámky pod podoknem Snímek lze zaznamenávat poznámky k aktuálnímu snímku. Tyto poznámky lze později vytisknout a použít při předvádění prezentace. Lze je rovněž vytisknout a rozdat posluchačům nebo zahrnout do prezentace, kterou odesíláte posluchačům nebo na webovou stránku

21 Ukázka toho, o čem byl předchozí snímek

22 Funkce, které nejsou k dispozici v aplikaci PowerPoint 2007
Volba Povolit rychlé ukládání Stručný průvodce Příkazy na panelu nástrojů Web Možnost Ze skeneru nebo fotoaparátu pro přidávání obrázků do prezentace Funkce pro záznam maker Doplněk pro vysílání prezentací k zaznamenání, plánování nebo zahájení živého vysílání Příkaz Odeslat na revizi Snímky souhrnů a obsahů Podpora videa aplikace Apple QuickTime (MOV) Předloha nadpisů

23 Použitá literatura Pecinovský, J., Power Point 2007, Grada Publishing, Praha 2007 ISBN Král,M., Magera, I.: PowerPoint 2007, Podrobná uživatelská příručka, Computer Press, Brno 2007, ISBN

24

25

26

27

28

29

30

31

32 MICROSOFT POWERPOINT


Stáhnout ppt "Power Point 2007 Kateřina Cahová Petra Horňáková Marcela Medusová"

Podobné prezentace


Reklamy Google