Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

2.11.2012 Téma: JAK LZE ZMĚNIT ODPOR POLOVODIČŮ Pár obrázků Studijní text Zajímavosti z tématu Tajenka Slovo závěrem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "2.11.2012 Téma: JAK LZE ZMĚNIT ODPOR POLOVODIČŮ Pár obrázků Studijní text Zajímavosti z tématu Tajenka Slovo závěrem."— Transkript prezentace:

1 2.11.2012 Téma: JAK LZE ZMĚNIT ODPOR POLOVODIČŮ Pár obrázků Studijní text Zajímavosti z tématu Tajenka Slovo závěrem

2 4.1 JAK LZE ZMĚNIT ODPOR POLOVODIČŮ 4 VEDENÍ ELEKTRICKÉHO PROUDU V POLOVODIČÍCH

3

4

5

6 Něco k napsání…

7 Při zahřívání ocelového drátu se jeho odpor zvětšuje. Při zahřívání termistoru dochází ke snížení odporu.

8 Graf závislosti: zvýšíme-li teplotu, sníží se odpor u TERMISTORU (polovodičů).

9 Graf závislosti: zvýšíme-li teplotu, zvýší se odpor u OCELOVÉHO DRÁTU (kovů).

10 Termistor je polovodičová součástka – využití pro měření teploty. Vyrábí se z oxidů různých prvků.

11 Fotorezistor – polovodičová součástka – slouží k měření osvětlení – fotoaparáty. Při osvětlení odpor klesá a při zaclonění odpor roste.

12

13 Něco z netu… http://cs.wikipedia.org/wiki/Polovodi%C4%8D http://www.cez.cz/edee/content/microsites/solar ni/k31.htm http://www.cez.cz/edee/content/microsites/solar ni/k31.htm http://smd.gytool.cz/downloads/5-3- EL_PROUD_V_POLOVODICICH_bar.pdf http://smd.gytool.cz/downloads/5-3- EL_PROUD_V_POLOVODICICH_bar.pdf http://elektross.gjn.cz/soucastky/zadny_prechod/ termistor.html http://elektross.gjn.cz/soucastky/zadny_prechod/ termistor.html http://automatizace.hw.cz/clanek/2006111601 http://cs.wikipedia.org/wiki/Polovodi%C4%8Dov %C3%A1_dioda http://cs.wikipedia.org/wiki/Polovodi%C4%8Dov %C3%A1_dioda

14 Tajenka…

15 1) Sport, ve kterém se jezdec na koni snaží v co nejkratším čase a s co nejmenším počtem chyb projet trasu s překážkami. 2) Extrakt z nezralých makovic máku setého. 3) Kapalina anglicky. 4) Jezero na hranici Kanady a USA. 5) Slisované vlákenné rouno o hustotě až 80 kg/m³, jehož vlákna drží vlastní silou pohromadě. 6) Jedná se o vodního savce, který obývá řeky, jezera i rybníky na celém území České republiky, kromě nejvyšších pohoří. Do Evropy byl zavlečen ze Severní Ameriky.

16 7) Americký rapper, herec a zakladatel hudebního labelu Bloodline Records. Svým jménem Earl Simmons. 8) Dostáváme toho spousty každý den. 9) Nepoctivé jednání jiným slovem.

17 1) Parkur 2) Opium 3) Liquid 4) Ontario 5) Vata 6) Ondatra 7) DMX 8) Informace 9) Čachry

18


Stáhnout ppt "2.11.2012 Téma: JAK LZE ZMĚNIT ODPOR POLOVODIČŮ Pár obrázků Studijní text Zajímavosti z tématu Tajenka Slovo závěrem."

Podobné prezentace


Reklamy Google