Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilPatricie Musilová
1
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0922 Obor vzdělávání: 29-51-E/02 potravinářské práce (ŠVP pečivář-cukrovinkář) 1. - 2. ročník Tematická oblast: Výroba těst a náplní Název sady DUM: Těsta a náplně Kód: VY_32_INOVACE_02_G2_05 Autor: Mgr. Hana Kolumberská Datum tvorby: březen 2013 Anotace: Linecké oválky– suroviny, technologický postup přípravy, finální vzhled.
2
Linecké oválky -hladká mouka -cukr moučka -tuk -vejce -žloutky -citropasta
3
Linecké oválky -na plochu prosijeme sítem mouku a cukr -přidáme tuk, vejce, žloutky a citropastu -vypracujeme hladké těsto -necháme 2 hodiny v chladu odpočinout -na pomoučněné ploše vyválíme plát silný 5 mm -vykrajujeme formičkou oválky -pečeme na vymazaném plechu -pečeme při teplotě 170°C -upečené korpusy plníme máslovým krémem -povrch namočíme v CKP a ozdobíme
4
Linecké oválky
5
Použité zdroje Pulpánová, A.,Cukrářská technologie.1. vyd. Olomouc: FIN spol. s. r. o.,1993. 278 s. ISBN 80-85572-54-0 Fotografie: Mgr. Hana Kolumberská Metodika: Tento DUM lze využít pro teoretické i praktické vyučování, jak při seznamování se s novým tématem, tak při jeho procvičování nebo opakování. Prezentace je nastavena tak, že vyučující potvrzuje jednotlivé kroky a může tedy doplnit vhodný komentář nebo praktické předvedení.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.