Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV. 5.33 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV. 5.33 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační."— Transkript prezentace:

1 Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV. 5.33 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: „Vzdělání pro život“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1994 Číslo a název šablony klíčové aktivity:V/2 – inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Vzdělávací oblast - vzdělávací obor (předmět):Člověk a jeho svět - přírodověda Tematický okruh - téma:Komunikace, média Autor vzdělávacího materiálu/DUM:Mgr. Jaroslava Vorlová Datum vytvoření vzdělávacího materiálu:28.05.2013 Ověření vzdělávacího materiálu Třída: 5 Datum 05.06.2013 Metodický list/anotace: Žáci získávají informace o vývoji jednotlivých médií, jejich vývinu a současné situaci. Vytvářejí si tak přehled o funkci médií ve společnosti, jejich významu pro informovanost lidí a společnosti. Diskutují o funkci a druzích jednotlivých médií. VY_52_INOVACE_PŘV. 5.33

2 Komunikace mezi lidmi Co je to vlastně komunikace? Je to přijímání informací o dění ve světě a kolem nás. Povídání si s blízkými lidmi Vzdělávání Vybírání si správných informací

3 Komunikace formou řeči Nejstarší forma komunikace, kdy si lidé sdělovali informace pouze ústně. Pokuste se i vy použít tento způsob. Popište svému spolužákovi předmět denní potřeby a jeho úkolem je ho uhádnout. Potom si role obraťte.

4 Radio - rozhlas Jedna z nejstarších forem komunikace a sdělování zpráv a informací. První rozhlasové vysílání v Čechách bylo 18.5.1923 ve Kbelích český rozhlas „Radiojournal“. Zkuste tuto zprávu přednést do rozhlasu různými způsoby ( smutně, vesele, formálně..) Polabské vlastivědné muzeum v Poděbradech zahájilo výstavu o nálezech pravěkých zvířat v Polabí.

5 Televize 1.5. 1953 začalo první zkušební vysílání televizních přenosů. Studia byla v Praze, Brně, Ostravě a v Bratislavě. V roce 1963 je již 1,5 mil. majitelů televizorů 1966 – první reklamní televizní vysílání. 1973 – spuštěno barevné vysílání

6 První televizory http://www.google.cz/url

7 Hlasatel-ka Nenaolejuje-li mě Julie, nenaolejuji já ji. Za lesem je zámek, na něm zlatá báň. V zámku Zlatovláska, hlídá jí zlá saň. Honza draka zabil, princeznu si vzal. A tak se stal z Honzy v zlatém zámku král. Rubl, dolar, libra. Odneste ten revolver do laboratoře. Vytři ty tři trychtýře.

8 Přečtěte pozorně tento text Dobrý večer vážení televizní diváci. Jaké pořady nás dnes večer čekají. V 18.55 televizní noviny Ve 19.3O 658.díl rodinného seriálu Markéta V 21.10 večerní televizní zpravodajství 21.30 americký film Harpuna, který uvádíme v českém znění.

9 Internet Počátky celého systému spadají do 50. let 20. století. První dálková komunikace pro potřeby letectví a armády. V roce 1991 byly nasazeny www stránky evropské laboratoře CERN. V roce 1996 bylo již 55 miliónů uživatelů. V roce 2009 je to 1,8 miliardy uživatelů.

10 První počítače http://gymst.wz.cz/obrazky/mark1.jpg

11 Mobilní telefon Vynález bezdrátového telefonu již na konci 19. století. První mobilní telefony pro veřejnost v 50. letech 20. st. V USA, prodávány jako vybavení automobilů. Vývoj systému GSM ( síť) v 80. letech 20 st. Předpokládalo se, že mobilní telefony bude používat jenom malá část obyvatel. V následujících letech se mobilní technologie rychle rozšířily po světě a předstihly síť pevných telefonů. V současné době je počet uživatelů přibližně shodný s počtem obyvatel zeměkoule.

12 První mobil http://img718.imageshack.us/img718/9279/nokia16101.jpg


Stáhnout ppt "Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV. 5.33 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační."

Podobné prezentace


Reklamy Google