Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor): 1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast: Těsta Předmět: Technologie Anotace: Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů výrobků čajového pečiva. Šablona číslo materiálu: III/2-23 III/
2
Výrobky čajového pečiva
Author: Dezidor
3
Postup výroby jednotlivých druhů čajového pečiva je různý:
- nejdříve si připravíme korpusy - plníme trvanlivými náplněmi - doplníme vhodnou polevou - sypeme směsí moučkového a vanilinového cukru - zdobíme jádrovinami, proslazeným ovocem apod.
4
Čajové linecké koláčky se zavařeninou
Výrobní postup: vyválíme plát lineckého těsta o tloušťce 4 mm a vypichujeme malé kolečka u poloviny koleček vykrojíme střed korpusy pečeme při 200 °C po upečení plníme marmeládou a sypeme moučkovým cukrem
5
Čajové linecké pečivo neplněné
Výrobní postup z lineckého těsta vyválíme plát o tloušťce 7 mm potřeme rozmíchaných žloutkem a po částečném zaschnutí vytvoříme vroubkovou kartou vlnovky po úplném zaschnutí vypichujeme drobné tvary, které upečeme při teplotě 200 °C
6
Čajové pečivo dvoubarevné
Výrobní postup použijeme linecké těsto a linecké těsto kakaové v poměru 2 : 1 z obou těst vyválíme pláty a potřeme vejce poté složíme střídavě na sebe a stočíme do rolády – mozaika takto zpracované těsto vyválíme a ztuhlé krájíme na pláty o tloušťce 4 – 5 mm korpusy pečeme při 200 – 220 °C
7
Čajové pečivo dvoubarevné
Autor: Usien
8
Čajové pečivo vaflové s náplní
Výrobní postup vyválíme plát z vaflového těsta a vykrojíme různé tvary po upečení a vychladnutí vždy dva korpusy spojíme pomocí sáčku a hladké trubičky ořechovou nebo džemovou náplní po ztuhnutí namáčíme do poloviny v cukrářské kakaové polevě, popř. přestříkáme papírovým kornoutem
9
Čajové třené růžičky Výrobní postup
třené linecké těsto stříkáme pomocí sáčku a řezané trubičky do malých tvarů polovinu ozdobíme půlkou proslazené třešně a upečeme při 180 – 220 °C po vychladnutí vždy dva korpusy spojíme marmeládou tak, aby vrchní část tvořil korpus s třešní
10
Čajové třené kakaové piškoty
Výrobní postup z třeného kakaového lineckého těsta nastříkáme na plech sáčkem a řezanou trubičkou podlouhlé piškoty upečme při 220 °C po vychladnutí vždy dva piškoty spojíme džemovou náplní druhý den potahujeme do poloviny v cukrářské kakaové polevě, popř. hustě přestříkáme a ozdobíme čokoládovou rýží
11
Výrobky čajového pečiva
Zápis Výrobky čajového pečiva Postup výroby jednotlivých druhů čajového pečiva je různý: - nejdříve si připravíme korpusy - plníme trvanlivými náplněmi - doplníme vhodnou polevou - sypeme směsí moučkového a vanilinového cukru - zdobíme jádrovinami, proslazeným ovocem apod.
12
Výrobky čajového pečiva:
Čajové linecké koláčky se zavařeninou Čajové linecké pečivo neplněné Čajové pečivo dvoubarevné Čajové pečivo vaflové s náplní Čajové třené růžičky Čajové třené kakaové piškoty
13
Použité zdroje of_the_Czech_Republic splaetzchen_schwarz_weiss_kariert.JPG?uselang=cs Cukrářská výroba. Olomouc: FIN, ISBN ; Alena Půlpánová.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.