Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor): 3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast: Restaurační moučníky Předmět: Technologie Anotace: Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů smažených moučníků. Šablona číslo materiálu: III/2-25 III/
2
Smažené moučníky 1. Autor: Tamorlan
3
smaží se na rozpáleném tuku při 150-160°C ve smažící pánvi
nebo hrnci volíme vždy bezvodný tuk tuku musí být takové množství, aby v něm výrobek plaval do těst se přidává rum, který brání nasakování tuku
4
Bavorské vdolečky připravují se z kynutého těsta, nejsou plněné uvnitř
Výrobní postup těsto vyválíme na plát o tloušťce 15 mm vypíchneme kolečka a necháme je vykynout poté promáčkneme střed vdolečku a smažíme po obou stranách v dostatečně rozpáleném tuku – 160°C usmažené vdolečky potřeme povidlovou, borůvkovou náplní a posypeme strouhaným tvarohem nakonec dozdobíme šlehačkou
5
Vdolky Autor: Hutschi
6
Pálené koule Výrobní postup
z páleného těsta (mléko, máslo, sůl, hl. mouka, vejce) stříkáme sáčkem hladkou trubičkou polokoule, které vložíme do mírně rozpáleného tuku nádobu přikryjeme poklicí a po nabytí objemu koule dosmažíme bez poklice usmažené posypeme moučkovým cukrem a podlijeme malinovou šťávou, vinnou pěnou (lze také plnit šlehačkou)
7
Vinná pěna Výrobní postup
ve vodní lázni šleháme bílé víno, cukr, žloutky a vanilinový cukr do pěny pěna nesmí přijít do varu, aby se žloutky nesrazily pěnu podáváme vždy teplou
8
Pařížské koule Výrobní postup
vyšlehanou pařížskou smetanou ochucenou griotkou a na drobno nakrájenými višněmi naplníme dva buflery – 7g povrch potřeme bílkovým krémem, obalíme v drobečkách a osmažíme v rozpáleném tuku podáváme s teplým vanilkovým krémem
9
VANILKOVÝ KRÉM Výrobní postup
vejce a krémový prášek rozmícháme v části studeného mléka zbytek mléka se smetanu a cukrem přivedeme k varu poté do vařící směsi vmícháme rozšlehané vejce a krémový prášek v mléce směs důkladně provaříme
10
Autor: Chika
11
zápis Smažené moučníky Charakteristika:
smažíme v dostatečném množství rozpáleného tuku při °C ve smažící pánvi nebo hrnci volíme vždy bezvodný tuk do těst se přidává rum, který brání nasakování tuku
12
Výrobky: Bavorské vdolečky Pálené koule - Vinná pěna Pařížské koule - Vanilkový krém
13
Použité zdroje s-Animari.jpg?uselang=cs g?uselang=cs dding.jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.