Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DĚLENÍ HOVĚZÍHO MASA A JAKOSTNÍ TŘÍDY
Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: dělení, hovězí, maso, jakost, třídy Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice
2
JAKOSTNÍ TŘÍDY Hovězí maso dělíme do čtyř jakostních tříd
3
I. Jakostní třída svíčková, kýta, nízký roštěnec II. Jakostní třída plec, podplečí, vysoký roštěnec III. Jakostní třídy žebra, pupek, hrudí, oháňka, veverka IV. Jakostní třída hlava, kližka, zákrčí 1.
4
DĚLENÍ HOVĚZÍ KÝTY 1. Kližka 2. Ořech 3. Vrchní šál 4. Spodní šál
5. Květová špička
5
DĚLENÍ HOVĚZÍ PLECE 1. Kližka 2. Husička 3. Kulatá plec 4. Velká plec
5 – Loupaná plec
6
DĚLENÍ HOVĚZÍHO MASA
7
http://www. dlabanecbrno. cz/serendipity/index. php
8
ZDROJ: Hrabě, J. a kolektiv, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně 2011, ISBN:
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.