Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905
Název DUM: Zásady přípravy pokrmů studené kuchyně Číslo DUM: VY_52_INOVACE_105_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Příprava jednoduchých pokrmů a nápojů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti zásad přípravy pokrmů Klíčová slova: Čerstvost, kvalita, čistota, uchovávání Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 6. srpna 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín
2
Zásady přípravy pokrmů studené kuchyně
3
1. zásada Dbáme na čistotu!
4
2. zásada Dbáme na čerstvost surovin!
5
3. zásada Dbáme na kvalitu surovin!
6
4. zásada Používáme tepelně opracované maso!
7
5. zásada Hotové výrobky uchováváme v chladu!
8
Na závěr… Výrobky studené kuchyně si uchovávají většinu živin a vitamínů Jejich příprava je náročná Vyžadují pečlivost Můžeme je podávat jako předkrm i samostatný pokrm
9
Úkoly pro žáky Pojmenuj suroviny na obrázcích
10
Děkuji za pozornost!
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.