Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
2
Výrobní střediska v závodech společného stravování
3
DEFINICE výrobního střediska
Výrobní středisko slouží k výrobě pokrmů a nápojů pro širokou veřejnost.
4
ROZDĚLENÍ výrobního střediska
Hrubé a čisté přípravny Výrobna těsta s kynárnou Výrobna studené kuchyně Kávová kuchyně Hlavní teplá kuchyně Umývárny nádobí
5
ROZDĚLENÍ výrobního střediska
Hrubé a čisté přípravny přípravna brambor přípravna zeleniny přípravna masa Připravuje pomocný pracovník.
6
Napište k čemu slouží toto zařízení a pomůcky.
………………………
7
VÝROBNA TĚSTA s kynárnou
Slouží k přípravě: kynutých knedlíků banketního pečiva moučníků atp.. Připravuje odborný pracovník.
8
VÝROBNA STUDENÉ kuchyně
Slouží k přípravě výrobků studené kuchyně: chlebíčky, obložené talíře, mísy, saláty, paštiky, galantiny… Připravuje odborný nebo zaškolený pracovník. =on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv ,d.Yms&biw
9
KÁVOVÁ kuchyně Slouží k přípravě teplých nealkoholických nápojů: káva,
kakao, čaj, mléko.
10
HLAVNÍ teplá kuchyně Slouží k přípravě teplých pokrmů: předkrmů,
polévek, hotových pokrmů minutkových pokrmů příloh … Připravuje hlavní a pomocný kuchař.
11
UMÝVÁRNY nádobí Slouží k hygieně a údržbě:
bílého a černého nádobí a náčiní. Tyto služby provádí pomocný pracovník. Doplňte druhy: bílého nádobí ………………………………………………………… černého nádobí
12
ÚKOLY Doplňte: K přípravě teplých pokrmů slouží ……………………….
V hrubé přípravně brambor pracuje …………………. V u…….b…… a č……n….. pracuje pomocný pracovník. H…..k….. připravuje hotové pokrmy. Pomocný kuchař připravuje ………………………………
13
ZDROJE http://office.microsoft.com
◘ ŠINDELKOVÁ, Alena. Stolničení: učebnice pro odborná učiliště, obor Kuchařské práce. 1. vyd. Praha: Parta, 2001, 51 s. ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.