Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ENGLISH SONGS AND WORKING WITH THEM 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ENGLISH SONGS AND WORKING WITH THEM 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním."— Transkript prezentace:

1 ENGLISH SONGS AND WORKING WITH THEM 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 PINK Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 1) What do you think? Answer: a) Do you know songs by Pink? Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. YES, I DO. / NO, I DON´T. b) What are your favourite songs by her? For example: MY FAVOURITE SONG IS Dear Mr. President, Who knew, Stupid girl. c) What about does she sing? SHE SINGS ABOUT REAL LIFE AND ABOUT HER EMOTIONS.

4 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1) What do you think? Answer: d) What is her nationality? Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SHE IS AMERICAN. e) Try to guess. Why did she decide to call herself Pink? MAYBE SHE NAMED HERSELF AFTER HER FAVOURITE MOVIE CHARACTER Mr. PINK. OR SHE HAS GOT THIS NICKNAME BECAUSE IN HER CHILDHOOD SHE WAS OFTEN BLUSHING AND HER FACE WAS PINK.

5 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1) What do you think? Answer: f) Can she play any musical instrument? Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. YES, SHE CAN. SHE CAN PLAY THE GUITAR. g) How does she look like? SHE HAS GOT BLOND SHORT HAIR, MOSTLY MODERN HAIR STYLE, BLUE AND GREEN EYES AND TALL FIGURE.

6 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2) Read this text: Her real name is Alecia Beth Moore. She was born on September 8, 1979. She is American. Her mother works as a nurse and her father is a Vietnam veteran. He played the guitar to Pink when she was a child and sang to her. He was for Pink a great musical inspiration. He taught her to play the guitar, too. She started to write her own songs as a teenager. When she was 14 she started to perform in clubs. She sang with different girls groups before she started her solo carrier. Although she had asthma in her childhood, she has got a very interesting voice with a wide range. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 2) Read this text: Her songs are almost about real life, about things that had happened to her. They are full of her emotions and feelings. Pink likes to go to extremes in her personal life as well as in her music. Why did she choose Pink like her nickname? It is not so clear. Some people say that she named herself after her favourite movie character – Mr. Pink. Other says she chose this because when she was a teenager she was blushing and her face went pink. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 2) Read this text: She got married to Carey Hart in 2006. It is interesting that she asked him to marry her. They separated two years later. Nowadays they are back together and Pink is pregnant with her first child. She is very looking forward to being a mother and she feels happy now. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 3) Translate these words: GET MARRIED = LOOK FORWARD TO = NOWADAYS = SEPARATE = ASK = VDÁT SE, OŽENIT SE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. TĚŠIT SE V DNEŠNÍ DOBĚ ODDĚLIT SE PTÁT SE

10 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 3) Translate these words: OTHER = BLUSH = BECAUSE = HAPPEN = NICKNAME = JINÍ, OSTATNÍ Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ČERVENAT SE PROTOŽE STÁT SE PŘEZDÍVKA

11 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 3) Translate these words: ALMOST = ALTHOUGH = WIDE RANGE = PERFORM = CHILDHOOD = TÉMĚŘ, SKORO Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. AČKOLIV ŠIROKÝ ROZSAH VYSTUPOVAT DĚTSTVÍ

12 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 3) Translate these words: NURSE = TAUGHT = REAL = DIFFERENT = BEFORE = ZDRAVOTNÍ SESTRA Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. NAUČIT SE OPRAVDOVÁ/Ý RŮZNÝ PŘEDTÍM

13 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 4) According to the article - write TRUE or FALSE: (If it is not true, give the right answer) a) PINK WAS BORN IN OCTOBER. FALSE. (PINK WAS BORN IN SEPTEMBER.) b) SHE IS FROM AMERICA. TRUE. c) PINK´s MOTHER IS AN ENGLISH TEACHER. FALSE. (HER MOTHER IS A NURSE.) Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 4) According to the article - write TRUE or FALSE: (If it is not true, give the right answer) d) PINK LEARNED TO PLAY THE GUITAR WHEN SHE WAS A CHILD. TRUE. e) PINK HAS GOT TWO CHILDREN. FALSE. (SHE HAS GOT ONE CHILD.) f) HER FATHER CAN PLAY THE MUSICAL INSTRUMENT. TRUE. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 4) According to the article - write TRUE or FALSE: (If it is not true, give the right answer) g) PEOPLE CALLED HER PINK, BECAUSE SHE HAD PINK HAIR WHEN SHE WAS A TEENAGER. FALSE. (MAYBE SHE NAMED HERSELF AFTER HER FAVOURITE MOVIE CHARACTER Mr.PINK. OR IN HER CHILDHOOD SHE WAS OFTEN BLUSHING AND HER FACE WAS PINK.) h) SHE STARTED TO WRITE HER SONGS AS A TEENAGER. TRUE. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

16 4) According to the article - write TRUE or FALSE: (If it is not true, give the right answer) i) HER MOTHER TAUGHT HER TO PLAY THE GUITAR. FALSE. (HER FATHER TAUGHT HER TO PLAY THE GUITAR). j) HER FATHER WAS A GREAT MUSICAL INSPIRATION FOR PINK. TRUE. k) HER MUSIC IS VERY EMOTIONAL. TRUE. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

17 5) Work with song: a) Listen to this song and complete missing words: PINK – DEAR MR. PRESIDENT Dear Mr. President, ________ take a walk with me. Let´s pretend we´re just two ________ and You´re not better than me. I´d like to ask you some ________ if we can speak honestly. What do you ________ when you see all the homeless on the street? Who do you pray for at night before you go to ________? What do you feel when you ________ in the mirror? ________ you proud? Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. come people questions feel sleep look Are

18 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 5) Work with song: a) Listen to this song and complete missing words: PINK – DEAR MR. PRESIDENT How do you sleep _______ the rest of us cry? How do you dream ______ a mother has no chance to say goodbye? _______do you walk with your head held high? Can you even look me in the eye And _____ me ______? Dear Mr. President, _____ you a lonely boy? Are you a lonely boy? Are you a lonely boy? How can you ____ No child is left behind? Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. while when How tellwhy Were say

19 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 5) Work with song: a) Listen to this song and complete missing words: PINK – DEAR MR. PRESIDENT We´re not dumb and _____ not blind. They´re all sitting in your cells While you pave the _____to hell. What kind of father would take ____ own daughter´s rights away? And what kind of father might hate his own daughter if she were gay? I can only _______ what the first lady has to say You´ve come a long way from whiskey and cocaine. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. we´re road his imagine

20 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 5) Work with song: a) Listen to this song and complete missing words: PINK – DEAR MR. PRESIDENT How do you ______ while the rest of us ____? How do you dream when a mother has no chance to say _________? How do you walk with your head held high? Can you even look me in ________? _____ me tell you ´bout hard work Minimum wage with a baby on the way Let me tell you ´bout hard work Rebuilding your _______ after the bombs took them away Let me tell you ´bout hard work Building a bed out of a cardboard box Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. sleepcry goodbye the eye house Let

21 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 5) Work with song: b) From completed words – choose five – and construct sentences: For example: I MY HOMEWORK FROM ENGLISH EVERY DAY. I WAS COOKING THE DINNER THE PHONE RANG. AND SEE US ON SATURDAY. HOW IS THIS BUIDILNG? ME LOOK AT IT. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. DO HIGH WHILE COME LET

22 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 5) Work with song: c) From the song choose irregular verbs and complete the missing forms: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Infinitive Past Simple Past Participle COME CAME COME TAKE TOOK TAKEN CAN COULD FEEL FELT SEE SAW SEEN SLEEP SLEPT DREAM DREMT LET HAVE/HAS HAD SAY SAID HOLD HELD TELL TOLD LEAVE LEFT BE/ARE WAS/WERE BEEN

23 Použitý upravený text: http://www.pink.nazory.cz/ Použité obrázky: Noty Klipart Microsoft Office Zpěvačka Pink s kytarou http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pink_3.jpg Creative Commons Attribution 3.0 Unported license Zpěvačka Pink s mikrofonem http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pink_2006.jpg Creative Commons Attribution 2.0 Generic license Zpěvačka Pink s vysokým účesem http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pink_at_2007_E!_Golden_Globe_afterparty.jpg Creative Commons Attribution 2.0 Generic license Zpěvačka Pink s tmavými vlasy http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alecia_Beth_Moore.jpg Volně šiřitelné Použitý text písně: http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/pink/dear-mr-president-934 http://www.pink.nazory.cz/ http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pink_3.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pink_2006.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pink_at_2007_E!_Golden_Globe_afterparty.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alecia_Beth_Moore.jpg http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/pink/dear-mr-president-934 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "ENGLISH SONGS AND WORKING WITH THEM 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním."

Podobné prezentace


Reklamy Google