Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

LÉČIVÉ ROSTLINY. ZAJÍMAVOSTI Je taková rostlina, která svými obsahovanými látkami. Příznivě ovlivňuje stav organizmu. Metoda užívající k léčivých rostlin.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "LÉČIVÉ ROSTLINY. ZAJÍMAVOSTI Je taková rostlina, která svými obsahovanými látkami. Příznivě ovlivňuje stav organizmu. Metoda užívající k léčivých rostlin."— Transkript prezentace:

1 LÉČIVÉ ROSTLINY

2 ZAJÍMAVOSTI Je taková rostlina, která svými obsahovanými látkami. Příznivě ovlivňuje stav organizmu. Metoda užívající k léčivých rostlin se nazývá fitoterapie. Hormony jsou ve své podstatě chemickími regulátory funkcí jednotlivích tělesných orgánů.

3 OBRÁZKY

4 BAZALKA PRAVÁ Popis Bazalka je jednoletá bylina asijského původu. Celá rostlina příjemně voní. Pěstuje se většinou na zahrádkách.

5 VYUŽITÍ Čerstvé nebo suše Pěstována je jako okrasná rostlina do okenních truhlíků, kde je kromě vůně vítána i její schopnost odpuzovat mouchy. Protože je to teplomilná letnička, vyséváme ji v březnu až dubnu do truhlíku.né listy se používají jako univerzální koření.

6 VÝZNA M V LÉČITELSTVÍ Bazalka je mimořádně univerzální bylina, tlumí křečové bolesti, zlepšuje trávení, harmonizuje peristaltika, působí proti nadýmání, protizánětlivě i mírně antibioticky. Je vhodná při nespavosti a migréně, při psychogenně podmíněných závratích.

7 KONEC


Stáhnout ppt "LÉČIVÉ ROSTLINY. ZAJÍMAVOSTI Je taková rostlina, která svými obsahovanými látkami. Příznivě ovlivňuje stav organizmu. Metoda užívající k léčivých rostlin."

Podobné prezentace


Reklamy Google