Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Francouzské potravinářství
Karolina Knížková
2
Historie Za vlády Ludvíka XIV pořádala šlechta velké hostiny
Trvaly až dvanáct hodin Velice důležité bylo servírování potravin,chuť a kvalita
3
Regiony a jejich potraviny
Bretaň (SZ Francie) → palačinky s jablečným moštem,vaří se zakysanou smetanou a máslem Alsasko (V Francie) → zelí se šunkou tzv.choucroute,pivo Údolí Loiry → speciality z ryb,používá se olej,bylinky a rajčata Bretaň
4
Styly vaření Klasická francouzská kuchyně → zahrnuje všechny klasické potraviny,krémové omáčky Haute cuisine → klasicky francouzská,propracované,elegantní jídla (těžká) Nouvelle cuisine → od roku 1970,je jednodušší,rychlejší
5
Cuisine du terroir → regionální potraviny,důležitá je místní produkce tradice
6
Speciality Šneci
7
Žabí stehýnka
8
Ratatouille
9
Créme brulleé
10
Bagety
11
Uzeniny
12
Sýry Fermier x Latier Dělí se podle: Druhu mléka Konzistence Typu kůry
Postupu při výrobě a dozrávání
13
Vína
14
Bordeaux
15
Rhone
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.