Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KRONIKA – OBEC BLÍŽEJOV

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KRONIKA – OBEC BLÍŽEJOV"— Transkript prezentace:

1 KRONIKA – OBEC BLÍŽEJOV
Základní škola a mateřská škola Blížejov Závěrečná práce 9. ročník KRONIKA – OBEC BLÍŽEJOV ROK – 2000 Blížejov: Zpracoval: Lukáš Mandlík, Filip Jacik

2 Motto: Přišel jsem, viděl jsem, nechápu, odcházím.
Prohlášení: Prohlašujeme, že jsme závěrečnou práci zpracovali samostatně, za použití literatury a ostatních zdrojů v ní uvedených. Poděkování: Chtěl bych poděkovat paní Adámkové za poskytnutí informací z obecní matriky, panu Švarcovi za fotografickou dokumentaci, panu Nádraskému za informace o mysliveckém sdružení, panu Steinbachovi za informace z kroniky hasičského sboru. Motto: Přišel jsem, viděl jsem, nechápu, odcházím.

3 Obsah: 1/ Úvod 2/ Kronika a) Obyvatelstvo a jeho změny
b) Veřejný život obce c) Hospodářský život d) Politický život a činnost samosprávy e) Dobrovolná sdružení a organizace obce f) Školství a kultura g) Různé (svět) 3/ Přílohy jednotlivých dokumentů 4/ Přílohy s fotografiemi

4 Literatura a ostatní zdroje: Zápisy ze zastupitelstva obecního úřadu
CD – pan Schwarz Zápisy hospodáře mysliveckého sdružení Deníky – Domažlický deník, deník Blesk

5 1/ Úvod Když jsme se měli jako třída rozhodnout, co si vybrat na svoji závěrečnou práci, tak nám paní ředitelka nabídla, že bychom mohli jako závěrečnou práci zpracovat kroniku obce Blížejova za deset let na zpět. My jsme souhlasili a vylosovali si rok 2000, potom jsme se již museli pustit do práce.

6 a) Obyvatelstvo a jeho změny:
2/ Kronika a) Obyvatelstvo a jeho změny: V Blížejově žilo v roce 2000, 558 obyvatel. V roce 2000 se narodil Wendl Denis, Theimer Matěj, Jakub Strejc, Patrik Ledvina, Jan Kareš a Tomáš Láska. Zemřela Anna Černá, Josef a Antonie Lukašákovi, Ludmila Votavová a Marie Ptáčníková.

7 b) Veřejný život obce: V obci se za leden asfaltovali silnice po plynařích a vyšetřuje se krádež PB lahví z prodejny Jana. Začátkem února chodily maškary a byl vypuštěn dolní rybník a v květnu otevírá pan Vrba novou hospodu. Je provedena kontrola kostela a konají se střelecké závody. Koncem října je do obcí Nahošice a Výrov zaveden plyn a Posledního listopadu hoří stoh za školou.

8 c) Hospodářský život: Každý rok obhospodařuje pole kolem Blížejova horšovskotýnský Fadis Osiva . Řada občanů Blížejova také chová domácí zvířata, hlavně slepice. Stejně jako každý rok jsou i letos na dolním rybníku kachny.

9 d) Politický život a činnost samosprávy:
V roce 2000 se volby nekonaly, ale v zastupitelstvu pracovaly Jiří Červenka, Jan Vrba, Jaroslav Křepel, Václav Kochman, Josef Příbek, Václav Tichota, Václav Leitl, Václav Kellner a Vladimír Decker. Zastupitelstvo

10 e) Dobrovolná sdružení a organizace obce:
V obci působí Dobrovolní HASIČI, MYSLIVCI, SVAZ INVALIDŮ, RYBÁŘI, CÍRKEV, SOKOL ( fotbal) , ZŠ a MŠ. Střelba na místní střelnici na koupališti. ( Jaro 2000 )

11 f) Školství a kultura: V Blížejově je také Základní škola a mateřská škola Blížejov. Toto je pohled na kostel Sv. Martina z roku 2000.

12 g) Různé: Američtí paleontologové objevili ostatky zvířete, které je podle nich dosud nejstarším známým opeřencem. A stejně významný objev zaznamenali i čínští archeologové, kteří objevili na severozápadě Číny skutečný hrob legendárního Čingischána. Poté ještě identifikovali francouzští vědci bakterii odpovědnou za mor neboli černou smrt, která ve 14. století zahubila v Evropě na 30 miliónů lidí.

13 Počasí: V lednu se teploty držely kolem - 15°C. V březnu sněžilo a bylo kolem 0°C. V dubnu bylo několik bouří a silných dešťů, teploty se držely kolem 10 až 16°C. V květnu jsme již měli 28°C. V červnu padlo několik teplotních rekordů až 33°C, koncem června zataženo bez deště. V polovině srpna kolem 37°C. V říjnu již teploty padají na 12°C. A na Vánoce a Nový rok silně sněží, jsou sněhové kalamity a teploty kolem - 10°C.

14 Společenské akce: Přílohy:
Dětský den , Maškarní bál , Rybářské závody. Přílohy: - rozpočet a výdaje obce - zápis z jednání obecního zastupitelstva - smlouvy Dne 4. února v obci jako každý rok chodily maškary.

15 3/ Závěr Tento rok v naší obci proběhlo velké množství událostí, o kterých někteří lidé vůbec neví, tak jsou tyto události velmi významné a všechny bych ohodnotil velmi kladně, nenašel bych jedinou zápornou událost.


Stáhnout ppt "KRONIKA – OBEC BLÍŽEJOV"

Podobné prezentace


Reklamy Google