Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/21.1257 Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_13.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/21.1257 Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_13."— Transkript prezentace:

1 Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/21.1257 Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_13 Název výukového materiálu:Oblečení Tematický okruh:Jazyk a jazyková komunikace Předmět:Anglický jazyk Ročník:5. Klíčová slova:slovní zásoba k tématu „ Oblečení“ Autor: Mgr. Lada JelašičováMateriál vytvořen: Prosinec 2012 Anotace: sloveso wear v otázce- přítomný čas průběhový, některé vzory látek

2 Is he wearing a polka-dot shirt?

3 Doplň chybějící slova You………………wearing a plain nightdress. Is Sue……………………….striped pyjamas? ……..he wearing a yellow spotted cap? Who ……… wearing a red striped coat? I………wearing blue jeans and white socks. Are ………wearing a brown skirt today? We………..wearing glasses.

4 Vytvoř z oznamovacích vět otázky I am wearing a polka- dot nightdress. Peter is wearing striped pyjamas. My sister is wearing a long skirt. They are wearing black jeans. Peggy is wearing a green spotted T- shirt. You are wearing white socks. She is wearing a new hat.

5 Odpověz. Is David wearing a sweatshirt? Is Susan wearing striped jeans? Is Verča wearing a green T-shirt? Is Saša wearing glasses? Is Míra wearing blue jeans? Is your teacher wearing a brown skirt? Is Áron wearing a red sweater? Is Kuba wearing a spotted shirt?

6 Vytvoř 3 otázky k daným odpovědím Yes, she is. Yes, I am. Yes, Tom is wearing blue jeans. Yes, he is. Yes, we are wearing black shoes.

7 Vylušti přesmyčky Skcos Kisrt Ressd Useblo Lothesc Pedstri Ttdespo ainpl

8 Už všechno umíme Přelož: Zelené tričko, modré džíny, růžová košile, žluté ponožky, bílé šaty Mám na sobě hnědý svetr a šedé kalhoty. Ann má na sobě černou sukni a bílou halenku. Tom má na sobě fialovou mikinu.

9 Přečti se text a namaluj postavu. This is Julia. She is wearing a yellow T-shirt, a red skirt, blue socks and green shoes. She´s wearing a pink hat. She´s also wearing glasses.


Stáhnout ppt "Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/21.1257 Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_13."

Podobné prezentace


Reklamy Google