Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aktuální témata finančního trhu: Pasti na klienty a jak se jim vyhnout Ing. Aleš Tůma, C FA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aktuální témata finančního trhu: Pasti na klienty a jak se jim vyhnout Ing. Aleš Tůma, C FA."— Transkript prezentace:

1 Aktuální témata finančního trhu: Pasti na klienty a jak se jim vyhnout Ing. Aleš Tůma, C FA

2 © Partners For Life Planning © Partners Financial Services, a.s.

3 © Partners For Life Planning Témata Nekvalitní „poradenství“ Co oči nevidí, to srdce nebolí: kreditní riziko Příležitost pro nezávislé poradenství © Partners Financial Services, a.s.

4 © Partners For Life Planning Neseriózní poradenství Nejen hrnce mají svoje „šmejdy“… Štork (tinyurl.com/q7ydhow) Ertrag & Sichercheit (tinyurl.com/q63f9vu) SMS finanční poradenství (tinyurl.com/pu8mglu) Česká pošta (tinyurl.com/obkqvcs) A další… Ochrání klienta regulace??? © Partners Financial Services, a.s.

5 © Partners For Life Planning Hon za výnosem © Partners Financial Services, a.s.

6 © Partners For Life Planning Hon za výnosem © Partners Financial Services, a.s.

7 © Partners For Life Planning Hon za výnosem Kreditní riziko je dobrý sluha, ale špatný pán Na trhu jsou zajímavé firemní dluhopisy, ale i bizarní a extrémně rizikové emise Klient těžko pozná rozdíl Škatulkování: vidím vysoký kupon, nevidím riziko nesplacení jistiny (protože tržní cena neexistuje) © Partners Financial Services, a.s.

8 © Partners For Life Planning Optimismus na závěr: příležitost pro kvalitní poradenství Klient vnímá banku jako záruku kvality Banka vnímá klienta jako číslo Stále velký prostor pro nezávislé poradce © Partners Financial Services, a.s.


Stáhnout ppt "Aktuální témata finančního trhu: Pasti na klienty a jak se jim vyhnout Ing. Aleš Tůma, C FA."

Podobné prezentace


Reklamy Google