Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola: Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_TE2.19 Netradiční omáčky6 Vytvořeno: Ověřeno: Třída: SUS2
2
PŘÍLOHY A DOPLŇKY K HLAVNÍM POKRMŮM
Vzdělávací oblast: Odborné předměty Předmět: Technologie Ročník: 1. Autor: Mgr. Bc. Eva Štrosnerová Časový rozsah: 1 vyučovací hodina Pomůcky: notebook, projektor Klíčová slova: omáčka česneková k fondue, čínská švestková, ďábelská Anotace: Materiál je určen k seznámení se s dalšími druhy netradičních omáček využívaných při přípravě pokrmů.
3
NETRADIČNÍ OMÁČKY 6
4
NETRADIČNÍ OMÁČKY 6 Česneková omáčka k fondue:
je jednoduchá studená omáčka vhodná k masovému fondue
5
NETRADIČNÍ OMÁČKY 6 Cikánská omáčka k fondue: je studená omáčka
je vhodná k přípravě masového fondue
6
NETRADIČNÍ OMÁČKY 6 Čínská švestková omáčka: je výborná omáčka
je vhodná k přelití mas: grilovaných pečených
7
NETRADIČNÍ OMÁČKY 6 Ďábelská omáčka: je ostrá omáčka
je vhodná ke grilovaným pokrmům je to pikantní omáčka má načervenalou barvu
8
OPAKOVÁNÍ Jaká omáčka je vhodná k masovému fondue?
Je to omáčka česneková a cikánská. Která omáčka je vhodná na přelití mas pečených a grilovaných? Je to omáčka čínská švestková. Která omáčka se vyznačuje ostrou chutí, červenou barvou a pikantností? Jde o omáčku ďábelskou.
9
Použité zdroje ŠINDELKOVÁ, Alena. Kuchařské práce – Technologie 1.díl.1.vyd. Praha: Parta, 2001, ISBN Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.