Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední odborné učiliště gastronomie, u Krbu 521, Praha 10

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední odborné učiliště gastronomie, u Krbu 521, Praha 10"— Transkript prezentace:

1

2 Střední odborné učiliště gastronomie, u Krbu 521, Praha 10
Tento výukový program byl vypracován v rámci projektu, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem. Název projektu: Zkvalitnění a modernizace počátečního vzdělávání žáků střední školy prostřednictvím zpracování nových vzdělávacích programů pro gastronomické obory a příprava na jejich realizaci. Realizátor projektu: Střední odborné učiliště gastronomie, u Krbu 521, Praha 10

3

4 PRVNÍ ROČNÍK vzdělávací cíle SÍTĚ HARDWARE SOFTWARE INTERNET
UČIVO pro tříleté obory s výučním listem čtyřleté obory s maturitou Předmět INFORMATIKA A KOMUNIKACE PRVNÍ ROČNÍK vzdělávací cíle SÍTĚ HARDWARE SOFTWARE INTERNET

5 ANOTACE Výukový program byl vypracován s cílem napomoci modernizaci výuky v předmětu Informatika a komunikace, tématický celek Práce se standardním aplikačním vybavením . Obsahově navazuje přímo na platný tématický plán předmětu Informatika a komunikace pro první ročníky,členěný na vyučovací hodiny, vypracovaný na základě nového Školního vzdělávacího programu. Podklad pro nový Školní vzdělávací program tvoří Rámcové vzdělávací programy pro odborné vzdělávání, které vydal Národní ústav pro odborné vzdělávání v srpnu 2007.

6 TÉMATICKÝ PLÁN PRO 1 ROČNÍKY
OBSAH TÉMATICKÝ PLÁN PRO 1 ROČNÍKY TÉMA Č. HODINY PŘEJÍT Počítačová síť. Připojení k síti. Server, pracovní stanice. 2 – komunikace elektronickou. poštou. 3 Specifika práce v síti, sdílení dokumentů a prostředků. 4 Organizace času a plánování, chat. 5 Messenger, videokonference, telefonie,FTP... 6 Hard., soft., osob. poč.,principy fungování, části, periferie 7 Operační systém. Základní a apl. Programové vybavení. 8 Data, soubor, složka, souborový manažer. 9 Hlavní panel a jeho obsah. Nápověda. Ochr, autor. práv. 10 Prostř. zab. dat před zneužitím a ochr. dat před zničením. 11 Nápověda, manuál, komprese dat. 12 Internet. 13 Informace – co je to WWW. 14 Informace - adresa webové stránky. 15 Informační zdroje, vyhledávání WWW stránek. 16 Práce s informacemi, WWW stránky. 17

7 Počítačová síť. Připojení k síti. Server, pracovní stanice.
UČIVO OBSAH KONEC

8 E-mail – komunikace elektronickou. poštou.
UČIVO OBSAH KONEC

9 Specifika práce v síti, sdílení dokumentů a prostředků
UČIVO OBSAH KONEC

10 Organizace času a plánování, chat
UČIVO OBSAH KONEC

11 Messenger, videokonference, telefonie,FTP.
UČIVO OBSAH KONEC

12 Hard., soft., osob. poč.,principy fungování, části, periferie.
UČIVO OBSAH KONEC

13 Operační systém. Základní a apl. programové vybavení.
UČIVO OBSAH KONEC

14 Data, soubor, složka, souborový manažer.
UČIVO OBSAH KONEC

15 Hlavní panel a jeho obsah. Nápověda. Ochr, autor. práv.
UČIVO OBSAH KONEC

16 Prostř. zab. dat před zneužitím a ochr. dat před zničením.
UČIVO OBSAH KONEC

17 Nápověda, manuál, komprese dat
UČIVO OBSAH KONEC

18 Internet. UČIVO OBSAH KONEC

19 Informace – co je to WWW. UČIVO OBSAH KONEC

20 Informace - adresa webové stránky.
UČIVO OBSAH KONEC

21 Informační zdroje, vyhledávání WWW stránek.
UČIVO OBSAH KONEC

22 Práce s informacemi, WWW stránky.
UČIVO OBSAH KONEC

23 Při zpracování programu byla použita obrazová a textová dokumentace, která je volně k dispozici na internetu


Stáhnout ppt "Střední odborné učiliště gastronomie, u Krbu 521, Praha 10"

Podobné prezentace


Reklamy Google