Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

BREAKPOINT Breakpoint neboli bod zvratu je místo, kde koule přestává prokluzovat a začne třením a výchylkou jádra reagovat na otáčky. V tomto okamžiku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "BREAKPOINT Breakpoint neboli bod zvratu je místo, kde koule přestává prokluzovat a začne třením a výchylkou jádra reagovat na otáčky. V tomto okamžiku."— Transkript prezentace:

1

2 BREAKPOINT Breakpoint neboli bod zvratu je místo, kde koule přestává prokluzovat a začne třením a výchylkou jádra reagovat na otáčky. V tomto okamžiku začíná měnit směr. Takzvaná stromečková schémata se často používájí jako lehčí modely. Je zde totiž dostatek prostoru k více způsobům hry („po lajně“, nebo křížem, atd). Tudíž i variabilita breakpointu je větší. Pozn. Až začne toto mazání přejíždět máte prostor k ústupu a prostor protáhnout hod více vpravo.

3 BREAKPOINT Breakpoint neboli bod zvratu je místo, kde koule přestává prokluzovat a začne třením a výchylkou jádra reagovat na otáčky. Tento sportovní model má jen jeden správný breakpoint, který když najdete tak se ho snažíte držet a koncetrovat se na opakování hodů. Po delší hře ovšem budete muset mírně ustupovat,ale pořád se musíte tento bod snažit neměnit. V tom je složitost sportovních modelů. (v udržení koncentrace)

4 Poměr oleje mezi středem neboli hodnotou C20-16R a 5R-2R (840µl/80µl= 10,5) Poměr oleje mezi středem neboli rozsahem parket 16L-C20 a 6L-10L (840µl/544µl= 1,54) RATIO Je to pouze příklad k vysvětlení ne reálný model 

5 RATIO Je to pouze příklad k vysvětlení ne reálný model  V trojrozměrném schématu je hezky vidět tento poměr

6 RATIO Pouze tato parketa má snížené množství oleje, takže v tomto místě je jiné Ratio než jinde

7 RATIO Zde je to ve 3D vidět ještě lépe co v tomto místě vytváří Ratio 1.11 (resp. Poměr oleje 880µl/790µl=1.11)

8 RATIO Shrneme-li to tak Ratio je poměr oleje daných parket a střední části dráhy. Je to informativní hodnota pro hráče, která vyjadřuje míru chybovosti u trajektorie koule vůči zvolenému Breakpointu. Pozn. Je-li Breakpoint na desáté parketě a v tomto místě dráhy je Ratio 1.3 tak nebude toto mazání odpouštět chyby.

9 Breakpoint, který se snaží všichni dodržet Dlouhé mazaní Hráči s nižším počtem otáček (koule jim na dráze méně reaguje->low revs player) Hráči se středním počtem otáček Vysokootáčkoví hráči(High revs player)

10 Dlouhé mazaní Ratio v místě Breakpointu (nejideálnější místo pro hru)

11 Krátké mazání Hráči s nižším počtem otáček (koule jim na dráze méně reaguje->low revs player) Hráči se středním počtem otáček Vysokootáčkoví hráči(High revs player) Breakpoint, který se snaží všichni dodržet

12 Krátké mazaní Ratio v místě Breakpointu (nejideálnější místo pro hru) Pozn.Zde vycházíme z Track zone ratia, vzhledem k tomu, že hrajeme 5R-7R

13 Breakpoint a Ratio Technická komise ČBA


Stáhnout ppt "BREAKPOINT Breakpoint neboli bod zvratu je místo, kde koule přestává prokluzovat a začne třením a výchylkou jádra reagovat na otáčky. V tomto okamžiku."

Podobné prezentace


Reklamy Google