Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální učební materiál

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální učební materiál"— Transkript prezentace:

1 Digitální učební materiál
O veliké řepě Digitální učební materiál Mgr. Jana Přibylová březen 2013

2 Digitální učební materiál
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název programu OP 1.5 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu Inovace vzdělávacího procesu Číslo materiálu  VY_32_INOVACE-8-23-ANJ-5 Název školy Střední zdravotnická škola , Brno, Jaselská 7/9 Autor Mgr. Jana Přibylová Vzdělávací oblast Anglický jazyk Tématická oblast Gramatika Téma Nepřímá řeč, předminulý čas Ročník 2. Datum tvorby Anotace Studenti si mají hravou formou procvičit tvoření vět v předminulém čase. Metodický pokyn Studenti nejprve překládají ve dvojicích věty z první verze pohádky O veliké řepě, tj. strany 1-4. Pak začnou po jednom překládat následující verzi s e změněnými obrázky. Překládají nahlas po jednom věty a kdykoli narazí na nový obrázek, sousedící student se zeptá toho, který právě překládá: What did you say? Student větu zopakuje nepřímou řečí: I said that …. V každé následující větě musí studenti opakovat slova, která viděli na předchozích obrázcích. Kdo udělá chybu vypadává ze hry.

3 O veliké řepě Past perfect

4 Dědeček zasadil na poli .
Řepa rostla, až byla veliká jako Dědeček povídá babičce: Půjdu na a řepu vytáhnu. Šel na pole a chtěl řepu vytáhnout. Táhl, táhl, ale řepu nevytáhl. Zavolal na pomoc

5 Babička chytla dědečka, dědeček řepu.
Táhli, táhli, ale řepu nevytáhli. Zavolali na pomoc Vnučka chytla babičku, babička, dědečka, dědeček řepu. Zavolali na pomoc Pejsek chytil vnučku, vnučka babičku, babička dědečka, dědeček řepu.

6 Táhli, táhli, ale řepu nevytáhli.
Zavolali na pomoc Kočka chytla pejska, pejsek vnučku, vnučka babičku, babička dědečka, dědeček řepu. Táhli, táhli, ale řepu nevytáhli.

7 Myška chytla kočku, kočka pejska,
pejsek vnučku, vnučka babičku, babička dědečka. Táhli, táhli, hej rup a kočka spadla na myšku, pejsek na kočku, vnučka na pejska, babička na vnučku, dědeček na babičku a řepa na dědečka.

8 Dědeček zasadil na poli .

9 Řepa rostla, až byla veliká jako .

10 Dědeček povídá babičce: Půjdu na a řepu vytáhnu.
Šel na pole a chtěl řepu vytáhnout. Táhl, táhl, ale řepu nevytáhl.

11 Zavolal na pomoc Babička chytla dědečka, dědeček řepu. Táhli, táhli, ale řepu nevytáhli.

12 Zavolali na pomoc Vnučka chytla babičku, babička, dědečka, dědeček řepu. Táhli, táhli, ale řepu nevytáhli.

13 Zavolali na pomoc Pejsek chytil vnučku, vnučka babičku, babička dědečka, dědeček řepu. Táhli, táhli, ale řepu nevytáhli.

14 Zavolali na pomoc Kočka chytla pejska, pejsek vnučku, vnučka babičku, babička dědečka, dědeček řepu. Táhli, táhli, ale řepu nevytáhli.

15 Zavolali na pomoc Myška chytla kočku, kočka pejska, pejsek vnučku, vnučka babičku, babička dědečka. Táhli, táhli, hej rup a kočka spadla na myšku, pejsek na kočku, vnučka na pejska, babička na vnučku, dědeček na babičku a řepa na dědečka.

16 S autorským souhlasem upravila Mgr
S autorským souhlasem upravila Mgr. Jana Přibylová podle knihy: Stará, Ester – Starý, Milan. Žvanda a Melivo - - Cvičení na rozvoj slovní zásoby. Euromedia Group k.s., Praha 2008 ttp://


Stáhnout ppt "Digitální učební materiál"

Podobné prezentace


Reklamy Google