Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VYJMENOVANÁ SLOVA - KŘÍŽOVKY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VYJMENOVANÁ SLOVA - KŘÍŽOVKY"— Transkript prezentace:

1 VYJMENOVANÁ SLOVA - KŘÍŽOVKY
Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Andrea Fadrhonsová Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_VYJMENOVANÁ SLOVA_KŘÍŽOVKY Název: VYJMENOVANÁ SLOVA - KŘÍŽOVKY Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ VYJMENOVANÁ SLOVA - KŘÍŽOVKY Dostupné na portálu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Andrea Fadrhonsová.

2 Anotace: Materiál je určen pro žáky 3.třídy.
Děti si hravou formou procvičují psaní vyjmenovaných slov a slov příbuzných. Doplňováním slov do křížovek si žáci opakují vytváření synonym. Hledané slovo děti dopisují do daného řádku a jeho správnost si mohou ihned zkontrolovat. Výslednou tajenku společně s obrázkem si žáci prohlédnou a zkontrolují na další straně. Pomůcky: fixy na tabuli (viz okno č.3, č.5, č.7, č.9, č.11) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Andrea Fadrhonsová.

3 7. Nafoukaný 8. Plaz 9. Malé kopyto 5. Lehké zakopnutí.
4. Odsedět si trest. 6. Načechraný 2. Osoba, která nedovoleně loví zvěř. 3.Bílá houba. 1. Přenést pyl z květiny na květinu. 1. OPYLOVAT 2. PYTLÁK 3. PÝCHAVKA 4. ODPYKAT KLOPÝTNUTÍ 5. 6. NAČEPÝŘENÝ 7. PYŠNÝ SLEPÝŠ 8. KOPÝTKO 9. ……… žije v Austrálii. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Andrea Fadrhonsová.

4 Ptakopysk žije v Austrálii.
Obr.1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Andrea Fadrhonsová.

5 6. Přidat na hromadu s pískem 8. Malý ptáček 7. Hadem vydávaný zvuk
9. Hynout nedostatkem vláhy 1. Najedený 4. Zámek u Turnova 5. Hlásky Z, S, C 2. Malý syn 3. Místnost na výrobu sýrů 1. NASYCENÝ 2. SYNEK 3. SÝRÁRNA 4. SYCHROV 5. SYKAVKY 6. PŘISYPAT 7. ZASYČENÍ 8. SÝKORKA 9. USYCHAT V lese roste Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Andrea Fadrhonsová.

6 V lese roste syrovinka. Obr.2
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Andrea Fadrhonsová.

7 7. Nemohl si zapamatovat moje 4. Na talíři zůstal…………… jídla.
8. Malý je býček, velký je 7. Nemohl si zapamatovat moje 4. Na talíři zůstal…………… jídla. 2. Pálí ho dobré 3. Horský potok 6. Máma od hříbátka 9. Druh javoru 1. Na louce kvetl 5. Chlapec je 1. ZLATOBÝL 2. BYDLO 3. BYSTŘINA 4. ZBYTEK 5. BYSTRÝ 6. KOBYLA 7. BYDLIŠTĚ 8. BÝK 9. BABYKA Kačenka má ráda knihu Liška Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Andrea Fadrhonsová.

8 Kačenka má ráda knihu Liška Bystrouška.
Obr.3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Andrea Fadrhonsová.

9 11. Maminka koupila nové … prostředky.
10. Přestaň si konečně 7. V Ostravě je těžký 9. V kempu je společná 1. Kolem nás létal neodbytný 6. Podívej, tam na cestě leze 2.V komoře běhá malá 3. V lese jsme potkali 4. Kovář ……………. oheň. 8. Medvídek 5. V mýdlárně se vyrábí 1. HMYZ 2. MYŠ 3. MYSLIVCE 4. ROZDMÝCHÁVAL 5. MÝDLO 6. HLEMÝŽĎ 7. PRŮMYSL MÝVAL 8. UMÝVÁRNA 9. 10. VYMÝŠLET 11. MYCÍ Ježek je …………………………………. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Andrea Fadrhonsová.

10 Ježek je hmyzožravec. Obr.4
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Andrea Fadrhonsová.

11 5.Dědeček vyrábí košíky z 4.Rostlina s léčivým účinkem.
3.Při bouřce se 1.Starý člověk je 2. Ten čas rychle NEDOSLÝCHAVÝ 1. PLYNE 2. BLÝSKÁ 3. PELYNĚK 4. 5. LÝKA V rybníce plulo několik……………… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Andrea Fadrhonsová. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Andrea Fadrhonsová

12 V rybníce plulo několik lysek.
Obr.5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Andrea Fadrhonsová.

13 obrázky: www.office.microsoft.com
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Andrea Fadrhonsová.


Stáhnout ppt "VYJMENOVANÁ SLOVA - KŘÍŽOVKY"

Podobné prezentace


Reklamy Google