Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HMYZ BEZKŘÍDLÍ, JEPICE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HMYZ BEZKŘÍDLÍ, JEPICE."— Transkript prezentace:

1 HMYZ BEZKŘÍDLÍ, JEPICE

2 BEZKŘÍDLÍ Šupinušky, též rybenky, je primitivní bezkřídlá skupina hmyzu. Mají zploštělé tělo, redukované oči a kusadla připojená k hlavě dvěma klouby. Na zadečku mají dva štěty a jeden paštět.

3 BEZKŘÍDLÍ Šupinušky jsou teplo- a vlhkomilné, ale dokážou přežít i sucho. Jsou to většinou všežravci. Mohou se stát škůdci ve sklenících a knihovnách. Dalšími zástupci bezkřídlých jsou chvostoskoci (někteří jsou škůdci rostlin).

4 JEPICE Jepice jsou okřídlená skupina hmyzu, jejíž původ je řazen až do prvohor. Přední křídla jsou výrazně větší než zadní. Jsou důležitou potravou ryb, mohou sloužit jako bioindikátor čistoty vody.

5 JEPICE Dospělci mají redukované ústní a trávicí ústrojí, nepřijímají potravu a žijí obvykle pouze jeden až tři dny. Vodní larvy mohou žít i několik let.

6 POUŽITÉ ZDROJE Rybenka | Škůdci:. Škůdci: [online] [cit ]. Dostupné z: Šupinušky - Hmyz:. Hmyz: [online] [cit ]. Dostupné z: Chvostoskoci - Wikipedie:. Wikipedie, otevřená encyklopedie: [online] [cit ]. Dostupné z: Členovci - Vzdušnicovci - Vzdušnicovci - Hmyz - Jepice - Jepice obecná:. Biologie - poznávání - Hlavní stránka: [online] [cit ]. Dostupné z: Kolibos | hemimetabola – rajce.net:. Rajce.net | místo pro vaše fotografie: [online] [cit ]. Dostupné z: Fotogalerie:. Domů: [online] [cit ]. Dostupné z: /hmyz&Itemid=32 Wikipedie, Internetová encyklopedie [online]. Praha, 2002 [cit ]. Dostupné z WWW: < JURČÁK, Jaroslav; FRONĚK, Jiří. Přírodopis 6. Olomouc : PRODOS, s.


Stáhnout ppt "HMYZ BEZKŘÍDLÍ, JEPICE."

Podobné prezentace


Reklamy Google