Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: PhDr.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: PhDr."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr. Hana Kindlová Název : VY_12_INOVACE_22_Čj_Kindlová_vyjmenovaná slova Z Téma: Vyjmenovaná slova Z Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/ Datum tvorby:

2 Anotace a metodický postup
Materiál je určen pro žáky 2. stupně ZŠP. Využitelný při práci s interaktivní tabulí.

3 opakování, procvičování.
Vyjmenovaná slova po Z opakování, procvičování. Přiřazování vyjmenovaných slov po Z k obrázkům. Vyhledávání vyjmenovaných slov po Z a slov příbuzných v textu. Vyhledávání vyjmenovaných slov po V v tabulce. Vyluštění tajenky. Doplňování i, í, y, ý do slov.

4 brzy jazyk nazývat (se) Ruzyně
Řekni vyjmenovaná slova po Z. Některá slova jsou na obrázcích. Najdi a spoj slovo s obrázkem. brzy jazyk nazývat (se) Ruzyně

5 Vyhledej v textu vyjmenovaná slova po Z
a slova s nimi příbuzná, vypiš je, podtrhni. Brzy, brzy, brzičko, dřív než vyjde sluníčko. Otesánek časně vstává, k jídlu rychle usedá . Jazýček má mlsný moc, mohl by jíst celou noc. Jídlo střídá se spánkem, nazývá se Otesánkem.

6 T I A S N Ú L J A N A A U O Z M Y K O Vylušti tajenku. dívčí jméno
dopravní prostředek A U O roční doba Z M potomek Y úloha K O Tajenka: ___________

7 ZAPAMATUJTE SI: brzy (časně, vzápětí) brzičko (přípona –ičko)
nazývat (se) (jmenovat se) zívat (při únavě)

8 Doplň i, í, y, ý. i í i Brzy to zkaz_l. Nic nez_skal. Byla z_ma. Koupil jaz_kový slovník. Napil se bez_nkového sirupu. Dal mi viz_tku. Na jaz_k mi přišlo brz_ to správné slovo. Po z_dce se plaz_la popínavá rostlina. Přijdu brz_čko. Třásla mnou z_mnice. Zítra má být mraz_vý den. y i y y i í i i i i

9 Vyhledej vyjmenovaná slova po Z a napiš je.
B N A Z Ý V T R U Y Ě S K O J D C

10 Vyhledej vyjmenovaná slova po Z a napiš je.
B N A Z Ý V T R U Y Ě S K O J D C

11 Vyhledej vyjmenovaná slova po Z a napiš je.
B N A Z Ý V T R U Y Ě S K O J D C

12 Vyhledej vyjmenovaná slova po Z a napiš je.
B N A Z Ý V T R U Y Ě S K O J D C

13 Použité zdroje: Clipart COREL DRAW 8 Blumentrittová V., Měkké I a tvrdé Y ve slovech. Hájek studio ISBN Jirků Z., Tabacková J., Vyjmenovaná slova hrou. Brno: Nová škola, ISBN Kuchařová J., Příklady pro samostatnou práci žáků při odstraňování vývojových poruch učení.Ostrava: Grafie, 1997.


Stáhnout ppt "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: PhDr."

Podobné prezentace


Reklamy Google