Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STUDIJNÍ A POZNÁVACÍ ZÁJEZD BOGNOR REGIS ANGLIE – ZŠ Na Habru Hořické gymnázium SPŠ sochařská a kamenická Středa PORTSMOUTH:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STUDIJNÍ A POZNÁVACÍ ZÁJEZD BOGNOR REGIS ANGLIE – ZŠ Na Habru Hořické gymnázium SPŠ sochařská a kamenická Středa PORTSMOUTH:"— Transkript prezentace:

1 STUDIJNÍ A POZNÁVACÍ ZÁJEZD BOGNOR REGIS ANGLIE 5. 5. – 11. 5. 2019 ZŠ Na Habru Hořické gymnázium SPŠ sochařská a kamenická Středa 7. 5. 2019 PORTSMOUTH: HMS Victory, Naval Museum, Spinnaker Tower

2 Před vlajkovou lodí admirála Horatia Nelsona v přístavu Portsmouth. Místní guardsman se s námi rád vyfotil

3 V areálu Námořního muzea, na prostranství před HMS Victory.

4 Měděná tabulka na horní palubě označuje místo, kde byl admirál smrtelně zraněn, lampička na spodní palubě označuje místo, kde zemřel. Námořníci spali v ´hammocks´ všude, kde se dalo. ´Operační sál´ je spíš mučírna.

5 V HMS Victory Experience si můžeme prožít námořní bitvu mezi anglickým a francouzským loďstvem až příliš zblízka. A zblízka také zkoumáme, jak admirál Horatio Nelson vypadal. Jeden z největších válečných hrdinů Anglie měřil asi 169 cm a vážil 60 kg.

6 Vyhlídková věž Spinnaker Tower její podoba je inspirovaná lodní plachtou a hotelem Burj Al- Arab v Dubaji 170 m vysoká, 4 patra a 3 vyhlídky  ve 100 m: nejvýše položený skleněný chodník v Evropě  ve 105 m: restaurace  ve 110 m: relaxační místnost s křesílky

7 Procházka po skleněném chodníku …… je jen pro odvážné.

8 Odpočinek po rozchodu v blízké nákupní zóně.

9


Stáhnout ppt "STUDIJNÍ A POZNÁVACÍ ZÁJEZD BOGNOR REGIS ANGLIE – ZŠ Na Habru Hořické gymnázium SPŠ sochařská a kamenická Středa PORTSMOUTH:"

Podobné prezentace


Reklamy Google