Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TROJÚHELNÍK ROVNOSTRANNÝ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TROJÚHELNÍK ROVNOSTRANNÝ"— Transkript prezentace:

1 TROJÚHELNÍK ROVNOSTRANNÝ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Pláničková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 POPIS VRCHOLŮ TROJÚHELNÍKU
 ABC popište vrcholy trojúhelníku vrcholy trojúhelníku popisujeme: 1. velkými tiskacími písmeny 2. vždy proti směru hodinových ručiček Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Pláničková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 POPIS STRAN TROJÚHELNÍKU
 ABC popište strany trojúhelníku strany trojúhelníku popisujeme: 1. malými písmeny 2. stejným písmenem, jakým je označen protilehlý vrchol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Pláničková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 VELIKOST STRAN TROJÚHELNÍKU
a = 6,7 cm b = 6,7 cm a = b = c c = 6,7 cm pravítkem určete délky stran trojúhelníku rovnostranný trojúhelník má všechny strany stejné délky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Pláničková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 VNITŘNÍ ÚHLY TROJÚHELNÍKU
popište vnitřní úhly trojúhelníku úhloměrem určete velikost vnitřních úhlů trojúhelníku  =  =  = 60° vnitřní úhly v trojúhelníku jsou shodné  +  +  = 180° Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Pláničková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VÝŠKY TROJÚHELNÍKU sestrojte výšky trojúhelníku vlastnosti výšek: 1. výšky leží uvnitř trojúhelníku 2. výšky se protínají v ortocentru O 3. výšky jsou shodné … va = vb = vc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Pláničková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
TĚŽNICE TROJÚHELNÍKU sestrojte těžnice trojúhelníku vlastnosti těžnic: 1. těžnice jsou shodné … ta = tb = tc 2. těžnice se protínají v těžišti T 3. těžnice splývají s výškami Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Pláničková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 KRUŽNICE OPSANÁ TROJÚHELNÍKU
sestrojte kružnici opsanou střed kružnice opsané leží uvnitř trojúhelníku, je shodný s ortocentrem a těžištěm trojúhelníku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Pláničková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

9 KRUŽNICE VEPSANÁ TROJÚHELNÍKU
sestrojte kružnici vepsanou střed kružnice vepsané leží uvnitř trojúhelníku; je shodný s ortocentrem a těžištěm trojúhelníku a se středem kružnice opsané trojúhelníku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Pláničková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

10 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ZÁVĚREM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Pláničková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

11 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Komenský: Teorie zůstane pouhou teorií, pokud nepřikročíme k činu. Zdroj: Citáty slavných osobností – Komenský [cit ]. Dostupné z WWW:< Mgr. Lenka Pláničková Opava 2010 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Pláničková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "TROJÚHELNÍK ROVNOSTRANNÝ"

Podobné prezentace


Reklamy Google