Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Téma: Pravopis koncovek podstatných jmen

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Téma: Pravopis koncovek podstatných jmen"— Transkript prezentace:

1 Téma: Pravopis koncovek podstatných jmen
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Eva Sixtová VY_32_INOVACE_17_Český jazyk pro 6. ročník_Pravopis koncovek podstatných jmen Téma: Pravopis koncovek podstatných jmen CZ.1.07/1.4.00/ Vytvořeno: červenec 2011

2 Anotace Text je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k procvičení koncovek podstatných jmen.Každý žák pracuje na svůj pracovní list. Text na interaktivní tabuli slouží ke zpětné kontrole.

3 Doplň i-y / ý-í Letadlo vzlétlo vzhůru k neb_. Žil dlouho mezi těmito obyvatel_. Mužstva z Ostrav_ a Opav_ sehrají přátelské utkání v Boleslav_. Sundej si ten svetr ze zábradl_. Tatínek odnesl boty do opravny obuv_. Blýskal se na slunci jako drahokam_. Klatov_ leží v podhůří Šumav_. Lovec zapřáhl ps_ do spřežení. Stop_ koroptv_ zasypal sníh. V nouz_ poznáš přítele. Vyjmenuj jednotlivé světadíl_. Včelí úl_ byly otočeny na jih. Držel v ruce oštěp_ a běžel, co mu síl_ stačily.

4 Správné řešení Letadlo vzlétlo vzhůru k nebi. Žil dlouho mezi těmito obyvateli. Mužstva z Ostravy a Opavy se hrají přátelské utkání v Boleslavi. Sundej si ten svetr ze zábradlí. Tatínek odnesl boty do opravny obuvi. Blýskal se na slunci jako drahokamy. Klatovy leží v podhůří Šumavy. Lovec zapřáhl psy do spřežení. Stopy koroptví zasypal sníh. V nouzi poznáš přítele. Vyjmenuj jednotlivé světadíly. Včelí úly byly otočeny na jih. Držel v ruce oštěpy a běžel, co mu síly stačily.


Stáhnout ppt "Téma: Pravopis koncovek podstatných jmen"

Podobné prezentace


Reklamy Google