Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. František Jahnátek Název materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. František Jahnátek Název materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. František Jahnátek Název materiálu: VY_32_INOVACE_4_ANGLICKY_JAZYK_KOMUNIKACNI_SITUACE_02 Každodenní život Název sady: ANJ – Komunikační situace Ročník, obor: 4. ročník, ekonomické lyceum Datum vytvoření: prosinec 2013 Anotace: Metodický obsah: Konverzace na téma každodenních činností, prezentace slovní zásoby

2 Answer the following questions:
What time do you get up in the morning? Do you sometimes oversleep? If yes, what do you do next? Do you leave home early enough to be on time at work / at school? What about your breakfast? Do you have to skip it? Can you have a lie-in on Sunday morning?

3 Interview your classmate:
How do you get to school / work? Do you commute? How long does it take? Does anyone drop you off at school / work and pick you up in the afternoon? Do you go to a cafeteria to eat your lunch or do you carry a lunch box with you from home? Who cooks you dinner? When is the best time to do homework?

4 Compare your answers in groups:
Can you take it easy at the weekend or you have a lot to do around your house? If you have some time to kill, how do you spend it? How much time do you devote to sports, music, art and so on? Do you leave things till later or you do them immediately? Is there anything you feel you should change about your everyday habits?

5 Everyday chores Which of these you don’t mind doing / you loathe
Ironing Vacuuming Dusting Cooking Wasking up Doing the laundry Mowing the lawn Weeding Picking fruits in the garden Sweeping, cleaning the floor Cleaning the windows Shopping Sorting out rubbish Making your bed Folding clothes Clearing out your desk Tidying up your bedroom Taking out the rubbish

6 What would your working day look like, if you were (a/an)
explorer astronaut Private eye childminder Sales rep artist Single mum sailor bodyguard lion president invisible beggar ?

7 Autorská práva a citace
Název díla: Každodenní život Datum vzniku: „Dílo smí být šířeno pod licencí CC BY-SA. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Všechna necitovaná autorská díla jsou dílem autora. Všechny neocitované kliparty a další grafické objekty jsou součástí prostředků výukového SW Smart Notebook a MS Office.“


Stáhnout ppt "Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. František Jahnátek Název materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google