Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu:. CZ. 1. 07/1. 5. 00/34. 0565 Číslo materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_573_ Třídění vajec Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor: Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma: Člověk a svět práce Tématický celek: Technologické procesy Ročník: 4. Datum tvorby: Datum a místo ověření: Druh učeb. materiálu: Test Anotace: Složení vejce, třídění a skladování, označování a prodej Klíčová slova: vejce, bílek, žloutek, zárodečný terčík Metodický pokyn: Určeno k prověření znalostí Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů

2 Test na třídění vajec

3 1 vnější ochranná vrstva na vejci se jmenuje? skořápka
vnější podskořápková blána kutikula poutka

4 2 vejce, které má porušenou skořápku i podskořápečnou blánu se:
mohou prodávat nesmí prodávat mohou zpracovat ve zpracovatelském potravinářském průmyslu mohou zpracovat jen jako krmivo

5 3 vzduchová bublina u vajec A třídy: nesmí být větší než 8 mm
musí větší než 6 mm musí být menší než 4 mm musí být menší než 6 mm

6 4 vejce hmotnostní skupiny L váží? 53 - 63 gr. méně než 53 gr.
více než 73 gr

7 5 vejce od nosnic z klecového chovu jsou označeny v kódu na obalech číslem 1 2 3 4

8 6 doporučená teplota pro skladování vajec je: menší než 5°C
maximálně do 18°C 5 - 18°C 5 - 8°C

9 7 minimální trvanlivost vajec je: 28 dnů od data prodeje
28 dnů od data snášky 28 dnů od data zabalení 28 dnů od expedice

10 8 husí vejce lze konzumovat jen po tepelné úpravě lze konzumovat
nelze konzumovat lze pouze zpracovávat v potravinářkých provozech

11 9 znečištěná vejce lze umývat umývat pouze od vodní drůbeže
čistit jen mechanicky nelze čistit

12 10 pod číslem 4 označujeme řidký bílek poutko podskořápečná blána
vzduchová komůrka

13 Test na třídění vajec správné odpověďi

14 1 kutikula vnější ochranná vrstva na vejci se jmenuje? skořápka
vnější podskořápková blána kutikula poutka

15 2 mohou zpracovat jen jako krmivo
vejce, které má porušenou skořápku i podskořápečnou blánu se: mohou prodávat nesmí prodávat mohou zpracovat ve zpracovatelském potravinářském průmyslu mohou zpracovat jen jako krmivo

16 3 musí být menší než 6 mm vzduchová bublina u vajec A třídy:
nesmí být větší než 8 mm musí větší než 6 mm musí být menší než 4 mm musí být menší než 6 mm

17 4 63 - 73 gr. vejce hmotnostní skupiny L váží? 53 - 63 gr.
méně než 53 gr. gr. více než 73 gr

18 5 vejce od nosnic z klecového chovu jsou označeny v kódu na obalech číslem 1 2 3 4

19 6 5 - 8°C doporučená teplota pro skladování vajec je: menší než 5°C
maximálně do 18°C 5 - 18°C 5 - 8°C

20 7 28 dnů od data snášky minimální trvanlivost vajec je:
28 dnů od data prodeje 28 dnů od data snášky 28 dnů od data zabalení 28 dnů od expedice

21 8 nelze konzumovat husí vejce lze konzumovat jen po tepelné úpravě
lze pouze zpracovávat v potravinářkých provozech

22 9 čistit jen mechanicky znečištěná vejce lze umývat
umývat pouze od vodní drůbeže čistit jen mechanicky nelze čistit

23 10 poutko pod číslem 4 označujeme řidký bílek podskořápečná blána
vzduchová komůrka


Stáhnout ppt "Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google