Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Škola pro 21. století Autor: Mgr. Jiří Lux Datum/období: září 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma sady: Raný středověk Název: VY_32_INOVACE_02_STRUKTURA STŘEDOVĚKÉ SPOLEČNOSTI

2 Anotace předmět: dějepis věková skupina: sedmý ročník
časový fond: 15 min fáze hodiny: opakování látky z probraného tématu, výklad a zápis nové látky počet pracovních stran: 3 Materiál je určen k interaktivní výuce. Žáci inovativním způsobem vyhledávají a zpracovávají informace pomocí internetu, interaktivní tabule a powerpointové prezentace.

3 Anotace k jednotlivým stranám
Na první straně žáci přiřadí správně hiearchizované vrstvy společnosti do pyramidy. Na druhé straně žáci přiřadí členy společnosti ke správné vrstvě. U obou stran toto žáci provádějí na PC, interaktivní tabuli nebo písemně a následné kliknutí může sloužit i jako kontrola. Na třetí straně se interaktivní formou provádí výklad a zápis.

4 Doplňte vrstvy středověké společnosti do pyramidy:
duchovenstvo pracující lidé vládnoucí vrstva

5 Přiřaďte člena společnosti do správné vrstvy:
zemědělec kněz šlechtic řemeslník mnich rytíř obchodník panovník jeptiška opat Vládnoucí vrstva: Duchovenstvo: Pracující lidé:

6 Povinnosti pracujícího člověka
Uživím vůbec sebe a svou rodinu? platba daní panovníkovi platba daní a naturálií šlechtici platba desátků církvi – peníze, naturálie

7 Použité zdroje A, Použitá literatura: B, Internetové odkazy:
VÁLKOVÁ, Veronika. Dějepis 7 pro základní školy. Praha: SPN - pedagogické nakladatelství, akciová společnost, 2007, ISBN B, Internetové odkazy: Obr. 1 - zemědělec: AUTOR NEUVEDEN. fotky-foto.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr. 2 – panovník: AUTOR NEUVEDEN. knizni-utociste.blogspot.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: . Obr. 3 – šlechtic: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: . Obr. 4 – duchovní: AUTOR NEUVEDEN. eowyn.signaly.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: . Obr. 5 – peníze: AUTOR NEUVEDEN. linkuj.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: . Obr. 6 – obilí: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: . Obr. 7 – pytel s obilím: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: . Obr. 8 – mince – tvar srdce: AUTOR NEUVEDEN. finance.idnes.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: . Obr. 9 – mince – tvar komínků: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: .


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov"

Podobné prezentace


Reklamy Google