Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podávání léků kůží Kůže má mnoho funkcí, a proto je třeba se o ni starat. Léky působí místně. Andrea Ječmenová 2013.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podávání léků kůží Kůže má mnoho funkcí, a proto je třeba se o ni starat. Léky působí místně. Andrea Ječmenová 2013."— Transkript prezentace:

1 Podávání léků kůží Kůže má mnoho funkcí, a proto je třeba se o ni starat. Léky působí místně. Andrea Ječmenová 2013

2 Na kůži se aplikují: masti gelová mazání krémy pasty léčebné spreje
zásypy léčebné tinktury léčebné koupele

3 Pokyny pro podávání léků na kůži
Je třeba přesně se řídit návodem na aplikaci léku, dodržovat dobu a způsob podání. Postupovat šetrně, nedráždit kůži nadměrným třením. Pokud není přípravek určen jen pro jednoho nemocného, nikdy do nádoby nevracíme pomůcky, které přišly do styku s kůží nemocného. Zbytky předchozích přípravků šetrně odstranit rostlinným olejem. Osobní i ložní prádlo stále udržujeme čisté.

4 Kontrolní otázky a cvičení
Jak léky podané kůží působí? Jaké druhy léků se na kůži aplikují? Popiš správnou aplikaci léku na kůži. Úkol Vyhledej druhy a názvy léků podávaných kůží. Využij a pracuj s internetovými zdroji.

5 Použité zdroje Ošetřovatelství 2 pro SZŠ PhDr. Marie Rozsypalová
PhDr. Eva Haladová Mgr. Alena Šafránková Nakladatelství Informatorium spol. s.r.o. ISBN Mikhall. Gesund-durch.de [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Podávání léků kůží Kůže má mnoho funkcí, a proto je třeba se o ni starat. Léky působí místně. Andrea Ječmenová 2013."

Podobné prezentace


Reklamy Google