Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ."— Transkript prezentace:

1 DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

2 Co u nás můžete studovat?

3 1.1. Bakalářské studium Český jazyk a literatura (dvouoborové st.)
obory Český jazyk a literatura (jednooborové st.); Český jazyk a literatura (dvouoborové st.) otevíráme v programu Filologie. Dvouoborová studia se otevírají v kombinaci se studiem AJ, HV, VV (PF UJEP), NJ, SV, Fil, Pol, Hi (FF UJEP). V programu Tělesná výchova a sport otevíráme kombinaci s TV (PF UJEP).

4 Kým pak budete? Co budete umět?
► V bakalářském studiu získáte především zevrubné odborné znalosti v oblasti jazykovědné a literárněvědné bohemistiky. Kompetence získané v bc. studiu lze uplatnit dále v navazujícím studiu (viz → ; 2.), ve kterém získáte odbornou (zvláště pedagogicko-psychologickou, didaktickou) i úřední způsobilost k vykonávání pedagogické profese. ► Získáte oprávnění učit na všech typech ZŠ a SŠ v ČR. Získáte kvalitní humanitní vzdělání s možností uplatnění ve školství i mimo něj.

5 Co po Vás chceme? Přijímací zkouška se nekoná.
► Český jazyk a literatura (jednooborové studium) Přijímací zkouška se nekoná.

6 ► Český jazyk a literatura (dvouoborové studium)
Co po Vás chceme? ► Český jazyk a literatura (dvouoborové studium) Do dvouoborových kombinací se přijímací pohovor nekoná!!! Pozor – přijímací zkouška se může konat do oboru v kombinaci!!! Podrobně na

7 1.2. Odborné bakalářské studium
v rámci programu B 7310 Filologie lze studovat ► Češtinu pro média a veřejnou sféru. ► obor propojuje češtinářské vzdělání s poznatky profesně specializovaných disciplín; ► připravuje absolventy tak, aby obstáli v nejrůznějších komunikačních situacích; ► připravuje na profese: hlasatel, moderátor, zpravodaj, recenzent, pracovník pro styk s veřejností ve státní správě a samosprávě, ve veřejnoprávních a soukromých institucích, nadacích, pracovník v reklamě, v kampaních různého druhu.

8 Přijímací zkouška se nekoná.
Co po Vás chceme? Přijímací zkouška se nekoná.

9 2. Navazující magisterské studium
studium pro hotové bakaláře – příprava na učitelství. ► Učitelství pro základní školy (N 7503) ► Učitelství pro střední školy (N 7504) ► Tělesná výchova a sport (N 7401) Možné jsou kombinace s AJ (pouze v rámci ZŠ), D, HV, NJ, SV, TV, VV (SŠ) a jednooborové studium.

10 Co po Vás chceme? Do navazujících magisterských studií
se zkouška z českého jazyka a literatury nekoná. Absolventy oboru Český jazyk pro média a veřejnou sféru do učitelských studií nepřijímáme, uvažujeme ale o přípravě rozdílového kurzu na CCV.

11 Specializace v pedagogice B 7507)
3. Doktorské studium studium pro absolventy magisterského studia Od akademického r. 2007/2008 je na KBO otevřen doktorský studijní obor ►Teorie vzdělávání v bohemistice (v rámci st. programu Specializace v pedagogice B 7507)

12 Co po Vás chceme? ► Do doktorského studia si uchazeč připraví projekt své budoucí disertační práce; tento projekt při přijímacím řízení obhajuje před oborovou radou.

13 Co nabízíme? možnost dosažení úplného vysokoškolského vzdělání (bc. + Mgr. + PhDr. + Ph.D.); kvalitní zázemí dynamicky se rozvíjející státní univerzity; dobrou dopravní dostupnost do všech míst v ČR; blízkost SRN (vhodné pro výjezdy); dobrou dostupnost a soustředěnost univerzitního areálu.

14 Složení interních zaměstnanců katedry v rámci sekcí

15 a těšíme se na shledanou
Děkujeme za pozornost a těšíme se na shledanou


Stáhnout ppt "DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google