Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DRUHOVÁ ROZMANITOST …neboli biodiverzita. Vztahy mezi druhy jsou důležité viz. potravní řetězec. Vyhynutím některého druhu se přeruší. Červená kniha ohrožených.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DRUHOVÁ ROZMANITOST …neboli biodiverzita. Vztahy mezi druhy jsou důležité viz. potravní řetězec. Vyhynutím některého druhu se přeruší. Červená kniha ohrožených."— Transkript prezentace:

1 DRUHOVÁ ROZMANITOST …neboli biodiverzita. Vztahy mezi druhy jsou důležité viz. potravní řetězec. Vyhynutím některého druhu se přeruší. Červená kniha ohrožených a vzácných druhů živočichů i rostlin Natura 2000 je soustava chráněných území, které vytvářejí na svém území podle jednotných principů všechny státy Evropské unie. Cílem této soustavy je zabezpečit ochranu těch druhů živočichů, rostlin a typů přírodních stanovišť, které jsou z evropského pohledu nejcennější, nejvíce ohrožené, vzácné či omezené svým výskytem jen na určitou oblast (endemické). Invazní druhy jsou nepůvodní, agresivně se šíří a vytlačují původní druhy.

2 UDRŽITELNÝ ROZVOJ Stal se aktuální v souvislosti s blížícím se vyčerpáním některých neobnovitelných zdrojů. Z toho vyplývá trend šetření, využívání více obnovitelných zdrojů, recyklování. Mottem je udržet rovnováhu mezi ekonomickými potřebami a možnostmi krajiny. Např. nerovnováha v tomto vývoji je dávána do souvislosti s globálními změnami klimatu.


Stáhnout ppt "DRUHOVÁ ROZMANITOST …neboli biodiverzita. Vztahy mezi druhy jsou důležité viz. potravní řetězec. Vyhynutím některého druhu se přeruší. Červená kniha ohrožených."

Podobné prezentace


Reklamy Google