Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pohybové úlohy Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pohybové úlohy Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým."— Transkript prezentace:

1 Pohybové úlohy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Prohlédni si tři dopravní situace a pohovoř o nich.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Dokážeš vymyslet úlohu, které by tato animace odpovídala
Dokážeš vymyslet úlohu, které by tato animace odpovídala? (Zkus se vyhnout zadání s nehodou.) V (zel. auta) V (čer. auta) B A C S (zel. auta) S (čer. auta) Obr. 1 Pomůže nápověda? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Vymysli úkol i pro tuto animaci.
V (vlaku) V (auta) A B C S (vlaku) S (auta) Obr. 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 A ještě jednou. C S (cyklisty1) V (cyklisty1) A B S (cyklisty2)
Obr. 3 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 A nyní slovní úlohy! Které animaci odpovídá zadání této úlohy? Z města vyrazil cyklista rychlostí 30 km/h a 10 minut za ním vyjel automobil rychlostí 60 km/h. Jak dlouho jel cyklista, než ho automobil dohnal? Jak daleko to bylo od města? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Pohyb stejným směrem S2 (auta) V2 (auta) B C S1 (cyklisty)
V1 (cyklisty) A Pro dráhy platí tento vztah: Je třeba pracovat s dobou jízdy vozidel? s1 = s2 Ano, musíme pracovat i s touto informací. Jak vypočítáme dráhu? 1 6 t1 = t2 Platí tento vztah? S= v . t Neplatí!!! Nutno doplnit na rovnost. Co můžeme říci o rychlostech a drahách obou účastníků silničního provozu? 10 minut = 1/6 hodiny - je nutné dodržet stejné jednotky. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 Zadání D. Ú. Z továrny vyjelo nákladní auto v 8 h 30 min
s těžkým nákladem průměrnou rychlostí 20 km/h. V 9 h vyjelo za ním osobní auto průměrnou rychlostí 60 km/h. V kolik hodin dohoní nákladní auto a v jaké vzdálenosti? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

9 Použité zdroje:

10

11


Stáhnout ppt "Pohybové úlohy Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým."

Podobné prezentace


Reklamy Google