Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Moderní gastronomie Ruth Martin.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Moderní gastronomie Ruth Martin."— Transkript prezentace:

1 Moderní gastronomie Ruth Martin

2 -Gastronomie se stále vyvíjí, zaměřuje se na čerstvé domácí suroviny, kratší dobu přípravy jídel, nabídky salátů a jídel z volného výběru. Rozšiřuje se počet vegetariánského způsobu stravování, restaurace více používají bio potraviny, roste počet nekuřáckých restaurací

3 Finger food -Jde o pokrmy o velikosti jednoho až dvou soust
-Servíruje se na speciálních lžících, v mušlích, na špízkách a v mističkách -Může jít o předkrmy i hlavní jídla, sladké i slané pokrmy

4 Fun Food a Fancy Food -Zábavná forma gastronomie, kreativní příprava jídel, která využívá tvořivosti kuchařů a obsluhy -Zelenina a ovoce ve tvaru zvířat, zábavné talíře plné postaviček tvořených z různých surovin

5 Bio Food -Využití biopotravin z místních zdrojů, které výrazně ovlivňují chuť a kvalitu jídla -Pokrmy obsahují zdraví prospěšné látky

6 Cuisine fusion -Multinárodní kuchyně, kde se mísí chutě různých zemí
-Evropské jídlo se tak může vytvořit z Asijských surovin nebo naopak -Je to kuchyně bohatá na barvy a chutě

7 Front-cooking -Fascinující forma přípravy a prezentace jídla, tzv. „vaření před očima hostů“ -Host si užívá všemi smysly – vidí, cítí, slyší a ochutnává -Stále více restaurací tím zvyšuje svoji image

8 Zdroje https://www.gastrotip.cz/moderni-gastronomie/


Stáhnout ppt "Moderní gastronomie Ruth Martin."

Podobné prezentace


Reklamy Google