Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurence schopnost.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurence schopnost."— Transkript prezentace:

1 METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurence schopnost Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_ Jméno autora: Mgr. Jana Matěnová Datum, období kdy byl vytvořen: 22. ledna 2013 Název práce: Objev uspořádání prvků Předmět, pro který je VM určen: Chemie Ročník, pro který je VM určen: 8. ročník Časová dotace: 1 vyučovací hodina Vzdělávací oblast, tematický okruh, téma: Člověk a příroda, Chemie, Chemie 8. r. Objev uspořádání prvků Metodický list, anotace - výstižný popis způsobu použití VM ve výuce: žáci využívají prezentaci k získání informací o o objevování prvků a vytvoření periodické soustavy prvků Mendělejeva. Pro žáky je i jednodušší zápis. Pomůcky: -

2 OBJEV USPOŘÁDÁNÍ PRVKŮ U 39 ÚVOD
VY_32_INOVACE OBJEV USPOŘÁDÁNÍ PRVKŮ U 39 ÚVOD

3

4 Mendělejevova PSP Dle vzrůstajícího protonového čísla Z
Dáno periodickým zákonem: VLASTNOSTI PRVKŮ JSOU PERIODICKY ZÁVISLÉ NA PROTONOVÉM ČÍSLE JEJICH ATOMŮ

5 PERIODY SKUPINY

6 Uspořádání v PSP

7 Historické a současné názvy prvků

8 Zdroje http://www.pawka.estranky.cz/clanky/chemie-jako-vedni-obor.html
BENEŠ, Pavel. Základy praktické chemie: pro 8. ročník ZŠ. 1. vydání. Praha: Nakladatelství Fortuna, 1999, s. 79. ISBN


Stáhnout ppt "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurence schopnost."

Podobné prezentace


Reklamy Google