Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní pojmy a pravidla chování na pracovišti

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní pojmy a pravidla chování na pracovišti"— Transkript prezentace:

1 Základní pojmy a pravidla chování na pracovišti
Stolničení – práce číšníka u stolu hosta Stolování – chování hostů u stolu

2 Základní pravidla chování na pracovišti
Včasný příchod Všechny pozdravíme Z pracoviště se můžeme vzdálit pouze se souhlasem nadřízeného Po skončení úkolu požádáme o další Odchod z pracoviště vždy ohlásíme Respektujeme příkazy nadřízených V době volna nenavštěvujeme pracoviště jako hosté I v době nepřítomnosti hostů zůstává na pracovišti alespoň jeden číšník Nikdy si nesedáme k hostovi Nevytváříme hloučky a netočíme se zády k hostům, nerušíme hosty

3 Jak by se neměl chovat číšník

4 Pravidla chování číšníka při obsluze hosta:
• vždy někdo zůstává na place • u stolu obsluhujeme všechny najednou • inventář odnášíme až si to host přeje • během služby uklízíme pokud máme čas • při účtování dodržujeme všechny pravidla

5

6 Pravidla chování číšníků v kuchyni:
PŘI VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTI JE TŘEBA DODRŽOVAT TATO PRAVIDLA: - host má vždy pravdu - přivoláme nadřízeného - hosta vyslechneme a nabídneme řešení - snažíme se vyhnout písemným stížnostem Pravidla chování číšníků v kuchyni: • dodržujeme veškerá pravidla • připomínky a stížnosti vyřizujeme z odpovědnou osobou • číšník odpovídá za vydané jídlo • všechny respektujeme


Stáhnout ppt "Základní pojmy a pravidla chování na pracovišti"

Podobné prezentace


Reklamy Google