Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kyslík. Kyslík K předchozím obrázkům navrhněte pravdivé popisky Kyslík se plní do ocelových bezešvých lahví, které jsou označené modrým pruhem Atom.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kyslík. Kyslík K předchozím obrázkům navrhněte pravdivé popisky Kyslík se plní do ocelových bezešvých lahví, které jsou označené modrým pruhem Atom."— Transkript prezentace:

1

2 Kyslík

3 K předchozím obrázkům navrhněte pravdivé popisky
Kyslík se plní do ocelových bezešvých lahví, které jsou označené modrým pruhem Atom kyslíku má v jádru 8 protonů, 8 neutronů. V elektronovém obalu se nachází 8 elektronů. Alotropickou modifikací kyslíku je ozón O3. Kyslík tvoří jednoduchou dvouatomovou molekulu. Atomy kyslíku jsou vázány dvojnou vazbou. Kapalný kyslík má modrou barvu. Koloběh kyslíku v přírodě.

4 Co jsme zjistili o kyslíku?
Kyslík se plní do ocelových bezešvých lahví, které jsou označené modrým pruhem

5 Atom kyslíku má v jádru 8 protonů, 8 neutronů
Atom kyslíku má v jádru 8 protonů, 8 neutronů. V elektronovém obalu se nachází 8 elektronů.

6 Alotropickou modifikací kyslíku je ozón O3.

7 Kyslík tvoří jednoduchou dvouatomovou molekulu
Kyslík tvoří jednoduchou dvouatomovou molekulu. Atomy kyslíku jsou vázány dvojnou vazbou.

8 Kapalný kyslík má modrou barvu.

9 Koloběh kyslíku v přírodě.

10 Zdroje AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. svarecskepotreby.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <svarecskepotreby.cz>. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. quick.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <web.quick.cz/nemecek.htm/>. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. wikia.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <chemistry.wikia.com/wiki/oxygen> AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. Jsem závislý na kyslíku [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <facebook.com>. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. otc.cmu. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <telstar.otc.cmu.edu>.


Stáhnout ppt "Kyslík. Kyslík K předchozím obrázkům navrhněte pravdivé popisky Kyslík se plní do ocelových bezešvých lahví, které jsou označené modrým pruhem Atom."

Podobné prezentace


Reklamy Google