Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podstatná jména pracovní list

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podstatná jména pracovní list"— Transkript prezentace:

1 Podstatná jména pracovní list

2 Úkol č. 1 Vyhledej podstatná jména a urči vzor: Zlost vyvolal zákon o soupisu jmění. Na konci roku měl ministr už mnoho nepřátel. Když si pořídila první chůvu, ostatní členové rodiny jen kroutili hlavou. Dovolit si služku, domácího učitele hudby či lékaře bylo v minulosti možné jen u špičky národa. Babička má ve staré skříni na půdě moly. Sváteční strom jsme ozdobili prskavkami.

3 Úkol č. 2 Doplň i/y: Vydr_ a pstruz_ se vyskytují jen v čistých řekách Na oběd jsme si opekli na pánv_ ryb_. Mís_ salátů doplňují lahůdkový sortiment. Ovocné šťáv_ se prodávají i v plastových lahv_ch. Budov_ v této ulic_ mají nové fasád_. Kos_ a pěnkav_ zobají společně se sojkam_ pod smrkem semínka ze šišek. Tato pohádka se jen hemží strašidl_, hejkal_, rusalkam_, vílam_ i jinými bytostm_. Cvičen_ s kužel_ se často nevidí. Žížal_ řadíme mezi červ_. Sov_ se živí převážně myšm_. Myslivc_ mají na honu cvičené ps_.

4 Úkol č. 3 Vyhledej podstatná jména: (10) L E N U T Ú Č O Á B A S M P K
Š V I D C R H Í G X Ň F Z Ě Y Ý

5 Řešení - úkol č. 1 Zlost – kost, zákon – hrad, soupisu – hrad, jmění – stavení, konci – stroj, roku – hrad, ministr – pán, nepřátel – muž, chůvu - žena, členové – pán, rodiny – žena, hlavou – žena, služku – žena, učitele – muž, hudby – žena, lékaře – muž, minulosti – kost, špičky – žena, národa – hrad, Babička – žena, skříni – píseň, půdě – žena, moly – pán, strom – hrad, prskavkami – žena.

6 Řešení - úkol č. 2 Vydry a pstruzi se vyskytují jen v čistých řekách Na oběd jsme si opekli na pánvi ryby. Mísy salátů doplňují lahůdkový sortiment. Ovocné šťávy se prodávají i v plastových lahvích. Budovy v této ulici mají nové fasády. Kosi a pěnkavy zobají společně se sojkami pod smrkem semínka ze šišek. Tato pohádka se jen hemží strašidly, hejkaly, rusalkami, vílami i jinými bytostmi. Cvičení s kužely se často nevidí. Žížaly řadíme mezi červy. Sovy se živí převážně myšmi. Myslivci mají na honu cvičené psy.

7 Řešení - úkol č. 3 L E N U T Ú Č Á A S M K V D O P R H B Í Ň Ě C Y Š


Stáhnout ppt "Podstatná jména pracovní list"

Podobné prezentace


Reklamy Google