Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 4.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 4.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová."— Transkript prezentace:

1 Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 4.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová Základní škola a Mateřská škola Větřní Školní 232 382 11 Větřní Téma hodiny: V zory – procvičování 2

2 Najděte daná podstatná jména a přiřaďte je ke vzorům. Ze zbylých písmen složte tajenku. SCENEVARMB OZALÝTOMUE KLESOCHNLVR ŮUERUKOČKA ŇPNNÍHLRŘN CEBARVSEHI Pes, husa, holub, motýl, hroch, kočka, osel, kůň, mravenec, slon, srna, kuna, vrabec, kos, berani. Tajenka ……………………………..

3 Doplň správná čísla. Vzory podstatných jmen. 0. prezident stavení 1. parlament píseň 2. volič moře 3. pepř předseda 4. tenista hrad 5. obhájce kuře 6. záclona růže 7. ulice pán 8. hůl muž 9. sůl město 10. jablko žena 11. Labe stroj 12. slůně soudce 13. štěstí kost

4 Doplňte. Nakreslete obrázek lesa. V les__ ch je krásně. Pod korunam__ stromů je chládek. Les__ znějí ptačími písněm__. Ve větvích se prohánějí veverk__. Děti v lese hledají houb__. Pod dub__ rostou hříbk__ s hnědými hlavičkam__. Pod břízam__ se červenají křemenáče. Zají__ se před dětm__ schovávají ve křov__.

5 Test na doplňování koncovek u podstatných jmen. V připravené směs__ pak obalte plátky masa a dejte je smažit na olej. V zámeckém parku jsme dlouho pozorovali páv__. Když nás Pavlík spatřil, začal nadšeně mávat rukam__. Kousek za domem máme nové hřiště s houpačkami a kolotoč__. V dalším zápase se utkají naši zástupci s Francouz__. Mezi slepicem__ se batolilo několik čerstvě vylíhlých kuřat. Pouliční lamp__ lehounce osvětlovaly ulici. Na větv__ visely barevné fáborky, které ukazovaly závodníkům správnou cestu.

6 Doplňte i,í /y,ý. Vyznačená písmena zapište postupně do tabulky. X X X Přečtěte tabulku. St ol__ p ro střu j á. V j e tel__ jsou zajíc__. Ná š M __lan p řib__há a už je v cíl__. P om oz m__ s p__tl __. J á i H onz a šetříme s peněz __. V__ díš jí delní stol__ s talíř__ ? Při kašl__ si zakr__j ústa. Učili jsme se o král__ Ječmínkovi __.

7


Stáhnout ppt "Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 4.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová."

Podobné prezentace


Reklamy Google