Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ30 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět ANJ Tematická oblast Gastronomie a restaurační provoz Téma Nápoje - rozdělení Ročník 1. – 4. – gastronomie, obchodník, prodavač Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby Anotace Prezentace slouží k výkladu tématu nápoje a jejích rozdělení , zároveň lze tuto prezentaci využít jako materiálu pro opakování a prověřování znalostí žáků.

2 Drinks

3 Dividing of Drinks Alcoholic drinks – cold, warm
Non - alcoholic drinks – cold, warm

4 Alcoholic Drinks Beer – light, dark, bottled, lager, drought
Spirits – gin, whisky, brandy, rum, cognac, liquer, vodka Mixed drinks – gin tonic, rum with cola

5 Wine according to the colour: white, red, rose
according to the contain of sugar: dry, halb dry, halb sweet, sweet according to the way of production: natural, sparkling, perl, desert according to the quality: table, qualitat ´s, attribute ´s

6 Non – Alcoholic Drinks Water – table (natural, bubbles), tasted, mineral, source, soda, heal Juice - fruit, vegetable Fruit drink Sirup (orange, raspberries) Limonade – Coca Cola, Pepsi Cola, Kofola Energetic Drinks – red Bul, Shock Tea – black, herbal, green, fruit, ice Coffee - Irish, Turkish, Vienese, instant, black, white, blend, ground, roasted, real, filtered

7 Serving Beverages White wine is usually served with white meat, poultry or fish. Red wine with dark meat – beef, game. White wine should be cooled. Champagne should be iced. Red wine should be served at room temperature.

8 Serving Beverages Before dinner – gin, whisky, rum, bitters, fruit juices. These are usually called aperitifs. With dinner – wine, beer (wine can be served by the bottle, glass or carafe) After dinner – liquers. These are called digestifs. In addition to alcoholic drinks are served many kinds of non-alcoholic beverages.

9 Can you answer the questions?
How are drinks divided? Can you name alkoholic drinks? What non - alkoholic drinks do you know? How is white wine/red wine served? What drinks are served before/after/within dinner? What alkoholic drink can be served warm?

10 Zdroje : Svobodová, Eva. Angličtina v gastronomii. Praha: Informatorium, 2002, ISBN , s.31-39 Obrázky: Galerie Klipart /cit /, dostupné pod licenci Microsoft Office 2007 na


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google