Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024
Czech cuisine and eating habits
2
Základní informace Škola: Gymnázium Dr. Emila Holuba Na Mušce 1110 Holice Autor: Zdeňka Schejbalova Předmět: Anglický jazyk Anotace: Materiál je určen pro třídy vyššího gymnázia k tematickému okruhu Jídlo. Lze použít k uvedení slovní zásoby na téma Česká kuchyně – česká jídla a pokrmy, naše jídelní zvyky. Využívá názorné fotografie k podpoře zapamatování specifické slovní zásoby. Student se naučí upotřebit slovní zásobu v rozhovoru o české kuchyni a zvycích s cizincem. Materiál je zpracován v rámci projektu Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
3
Czech traditional cuisine – what is it like?
Lunch = dinner – the main meal of a day Rich, nutritious, a bit fatty, We have sweet meals as the main course Delicious
4
Traditional Czech meals on the menu:
Starters Main course Side dishes Dessert Drinks
5
Lentil soup
6
Main course Sirloin, vegetable cream sause dumplings
Roast pork, sauerkraut, dumplings Sirloin, vegetable cream sause dumplings
7
Sweet main course Filled buns Fruit dumplings
8
Meatless main course Potato pan cakes Fried coated cheese
9
Desserts Apple strudel Filled buns
10
Traditional Czech drinks
Czech beer - Pilsner Moravian wine
11
Metodický pokyn Postup:
Slovní rozcvička – warm up, brainstorming uvedení názvů pokrmů – nová specifická slovní zásoba, jídelní lístek v české restauraci - dvojice rozhovor s cizincem, kterému doporučíme česká jídla - dvojice Cíl: Představit slovní zásobu na téma Česká tradiční kuchyně a zvyky, zkusit si rozhovor s cizincem, který chce doporučit něco tradičně českého
12
Zdroje Obrázky - vlastní
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.