Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY _52_INOVACE_A_12_Teplota

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY _52_INOVACE_A_12_Teplota"— Transkript prezentace:

1 VY _52_INOVACE_A_12_Teplota
Škola ZŠ a MŠ Deštné v O. h. Autor Mgr. Martin Kapucián Název VY _52_INOVACE_A_12_Teplota Téma Fyzika Datum Č. projektu 001

2 Anotace Digitální učební materiál slouží jako přehled českých vynálezců pro výklad v hodině fyziky. Je určen především pro žáky 6. ročníku základní školy. Animace umožňují postupné ověřování znalostí žáků a jejich doplňování při výkladu. V Office 2010 je možné na interaktivní tabuli využít funkce pera a zvýrazňovače (např. k přiřazení fotografií ke jménům).

3 Teplota Fyzikální veličina teplota udává míru rychlosti pohybu částic látky – pohybují-li se částice rychleji, je teplota vyšší a naopak. Značka teploty je T (termodynamická teplota), nebo t. Základní jednotkou teploty (termodynamické) je K (kelvin). V praxi se používají tradiční stupnice: Celsiova, Fahrenheitova, Réaumurova.

4 Porovnání teplotních stupnic
Směs vody a ledu Směs vody, ledu a salmiaku Absolutní nula Teplota lidského těla Var vody 0 K 273 K 373 K T -273 °C -18 °C 0 °C 37 °C 100 °C t -460 °F 0 °F 32 °F 98 °F 212 °F -218 °R 0 °R 80 °R

5 Měření Teplotu měříme teploměrem. Druhy teploměrů: Kapalinový:
Venkovní Lékařský Laboratorní Plynový Bimetalový Digitální: Odporový Termoelektrický Polovodičový Radiační

6 Poznáte druhy teploměrů?
Lékařský Laboratorní Venkovní Bimetalový Digitální Kapalinový Použijte funkci pera.

7 Zdroje MIČUDA, Pavel. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: MENCHI. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: GMHOFMANN. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: KHIMICH. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: HUSTVEDT. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: CJP24. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ARKRISHNA. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: HUSTVEDT. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: BEMOEIAL. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "VY _52_INOVACE_A_12_Teplota"

Podobné prezentace


Reklamy Google