Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČESKÉ ZEMĚ PO HUSITSKÝCH VÁLKÁCH 2

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČESKÉ ZEMĚ PO HUSITSKÝCH VÁLKÁCH 2"— Transkript prezentace:

1 ČESKÉ ZEMĚ PO HUSITSKÝCH VÁLKÁCH 2
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace ČESKÉ ZEMĚ PO HUSITSKÝCH VÁLKÁCH 2 Název: VY_32_inovace_16 Vlastivěda-starší české dějiny Autor: Mgr. Martina Šímová Období: Leden 2012 Věková skupina: 4.ročník Tematická oblast: Vlastivěda Anotace: Seznámení se s obdobím po husitských válkách a vládou Jagellonců na českém trůně.

2 JAGELLONCI NA ČESKÉM TRŮNĚ
Prvním panovníkem VLADISLAV JAGELLONSKÝ – nastoupil na trůn roku 1471 Nerozhodný a slabý panovník Král „Dobře“

3 JAGELLONCI NA ČESKÉM TRŮNĚ
Vladislavovým nástupcem byl jeho syn LUDVÍK Proslaven statečnou bitvou s Turky u Moháče, kde se střetl s mnohem početnější armádou Při útěku však spadl z koně a utopil se v bažině v pouhých 20 letech Smrtí Ludvíka proto vymírá rod Jagellonců – počátek vlády Habsburků

4 LUDVÍK JAGELLONSKÝ

5 Použité prameny Literatura: Dostupné z internetu:
Obr. 1 – klipart-Smajlici. [online]. [cit ]. Dostupné z: Obr. 2 – Xtree.cz [online] [cit ]. Albrecht I. Habsburský. Dostupné z WWW: < Obr. 3 – Panovnici.estranky.cz [online] [cit ]. Habsburkové-Čeští králové. Dostupné z WWW: < Obr. 4 - Vlada.cz [online] [cit ]. Výročí narození Jiřího z Poděbrad. Dostupné z WWW: < Obr. 5 - Stanislavkropik.sweb.cz [online] [cit ]. Z HISTORIE MĚSTA NOVÝCH HRADŮ. Dostupné z WWW: < Obr [online]. [cit ]. Dostupné z: Obr. 7 - Dinosauri-bakov.blog.cz. [online]. [cit ]. Dostupné z: Literatura: Vlastivěda 4. Brno : NOVÁ ŠKOLA, s.r.o., Autor: PaeDr. Iva Stříbrná a kolektiv, Český stát za vlády Lucemburků, s. 47.


Stáhnout ppt "ČESKÉ ZEMĚ PO HUSITSKÝCH VÁLKÁCH 2"

Podobné prezentace


Reklamy Google