Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KOSMONAUTIKA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KOSMONAUTIKA."— Transkript prezentace:

1 KOSMONAUTIKA

2 ZAKLADATEL KOSMONAUTIKY
Konstantin Eduardovič Ciolkovsky (5.jul./17. září 1857greg.,Iževskoje – 19.září 1935,kaluga) byl ruský a sovětský Vědec , průkopník teorie raketových letů . Je považován za zakladatele soudobé kosmonautiky. Je po něm pojmenován kráter Ciolkovsky na odvrácené straně měsíce a Ciokovského rovnice (ta popisuje vztah mezi konstrukčními parametry rakety a maximální rychlostí, kterou může vyvinout.)

3 Přínos kosmonautiky pro běžný život na zemi
Kosmonautika v mnoha oborech roli urychlujícího prvku , který urychluje vývoj nových materiálů a postupů .Tak například telefon a suchý zip byli vymyšlené mnohem dříve , ale díky kosmonautice rozšířili do běžného života. Kosmonautika napomáhala výrobě nových slitin které musí být lehké ale pevné. Hasiči po celém světě využívají Ve svých zásahových oblecích materiál beta (nehořlaví jako náš krteček ,který letěl do vesmíru s kosmonautem Feusetelem v květnu 2011)

4 Podíl ČR na kosmonautice
Navigační systém Galileo, což je evropský autonomní globální družicoví systém (GNSS),který by měl být nezávislou a civilní obdobou primárně vojenských systémů, Amerického GPS a ruského GLONASS. Jeho výstavbu zajišťují státy Evropské unie a sídlo má v Praze Holešovicích.

5 Použité zdroje : Wikipedie Kosmonautix


Stáhnout ppt "KOSMONAUTIKA."

Podobné prezentace


Reklamy Google