Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Při preventivní ochraně dřeva se používají prostředky na bázi vody, oleje a rozpouštědel. Prostředky na vodní bázi dodávány v prášku, pastě nebo jako.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Při preventivní ochraně dřeva se používají prostředky na bázi vody, oleje a rozpouštědel. Prostředky na vodní bázi dodávány v prášku, pastě nebo jako."— Transkript prezentace:

1 Při preventivní ochraně dřeva se používají prostředky na bázi vody, oleje a rozpouštědel.
Prostředky na vodní bázi dodávány v prášku, pastě nebo jako vodní roztoky. Některé prostředky jsou po zaschnutí opětovně vyluhovatelné a nelze je použít v interiérech. (Katrit B, Boronit ) Často bývají barveny. (na bázi sloučenin bóru) Prostředky na bázi olejů. ( nátěrové hmoty nebo s obsahem dehtového oleje – karbolineum a černouhelného dehtu) Exteriéry. Impregnační olej 50.

2 Prostředky obsahující rozpouštědla
Prostředky obsahující rozpouštědla. Tvořeny účinnou látkou a organickým rozpouštědlem. Mohou obsahovat pojiva a pigmenty. Lze nanášet natíráním, máčením, nástřikem, ponorem, tlakovou impregnací. Po odpaření rozpouštědla bez zápachu. Lze nanášet krycí nátěr. Látky obsahující pigmenty odolné vůči světlu a povětrnostním vlivům se označují jako lazurové nátěry. Používají se i pro venkovní nátěry. Ochranné prostředky rozpuštěné ve vodě penetrují do hloubky 1 až 2mm. Ochranné prostředky rozpuštěné v organickém ředidle penetrují do hloubky 2 až 5 cm.


Stáhnout ppt "Při preventivní ochraně dřeva se používají prostředky na bázi vody, oleje a rozpouštědel. Prostředky na vodní bázi dodávány v prášku, pastě nebo jako."

Podobné prezentace


Reklamy Google