Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Co je ze dřeva, z plastu, ze skla, z kovu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Co je ze dřeva, z plastu, ze skla, z kovu."— Transkript prezentace:

1 Co je ze dřeva, z plastu, ze skla, z kovu.
POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ - VZTAH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ, Materiály

2 CO JE ZE DŘEVA

3 CO JE Z PLASTU

4 CO JE ZE SKLA

5 CO JE Z KOVU

6 FRANCESCO ROLLANDIN, Francesco Rollandin. openclipar.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: FARMERAL, Farmeral. openclipart.cz  [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: EGGIB, Eggib. openclipart.cz  [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: CHRISDESING, Chrisdesign. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: LOVEANDREAD, Loveandread. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: KRZYSIU, Krzysiu. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: JEAN VICTOR BALIN, Jean Victor Balin. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: BINAMEUSL, Binameusl. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: WILLSCRIT, Willscrit. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

7 AUTOR NEZNÁMÝ, Autor Neznámý. openclipart. cz [online]. [cit. 22. 4
AUTOR NEZNÁMÝ, Autor Neznámý. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: KLAASVANGEND, Klaasvangend. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: GUBRWW2, Gubrww2. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: JHNRI4, Jhnri4. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: PORTABLEJIM, Portablejim. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: EGORE911, Egore911. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: SILWOL, Silwol. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: JONATA, Jonata. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ALANSPEAK, Alanspeak. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ALGOTRUNEMAN, Algotruneman. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ANTSORIN, Antsorin. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: JMLEVICK, Jmlevick. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

8 GUBODUP, Gubodup. openclipart. cz [online]. [cit. 22. 4. 2015]
GUBODUP, Gubodup. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: METALORG, Metalorg. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: MATHEOD, Matheod. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ERULLISSEUIIN, Erullisseuiin. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: PAPAWIN, Papawin. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: LUKEB, Lukeb. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

9 GUSTAVOREZENDE, Gustavorezende. openclipart. cz [online]. [cit. 22. 4
GUSTAVOREZENDE, Gustavorezende. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: HATALAR205, Hatalar205. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: JARDA, Jarda. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: CHRISDESING, Chrisdesign. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: GSAGRI04, Gsagri04. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: QWANDOR, Qwandor. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: GMAD, Gmad. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: GERALD G, Gerald G. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

10 AUTOR NEZNÁMÝ, Autor Neznámý. openclipart. cz [online]. [cit. 23. 4
AUTOR NEZNÁMÝ, Autor Neznámý. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: MACHOVKA, Machovka. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: SRD, Srd. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: BINAMEUSL, Binameusl. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: MOSEIF, Moseif. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: CHRISDESING, Chrisdesign. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: JHNRI4, Jhnri4. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: MIREK2, Mirek2. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: LILKING, Lilking. openclipart.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

11 Použité odkazy Openclipart.cz (viz výše uvedené slidy)

12 Metodický pokyn Integrovaný blok: (poznávací schopnosti)
Popis Kliknutím mizí obrázek, který do dané skupiny nepatří. Zůstávají správné obrázky (předměty ze dřeva, z plastu, ze skla, z kovu). Děti slovně označí dané obrázky, doplní informace o předmětech (jejich účel, kde předmět najdeme), vyhledají podobné předměty ve svém okolí Očekávání a cíle Učit se rozlišovat materiály předmětů, které nás obklopují Rozvíjet schopnost komunikace a spolupráce Rozvíjet kreativní myšlení, Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Děti vyjmenují všechny předměty, určují, který předmět do skupiny nepatří a proč. Kliknutím se přesvědčí o správném výsledku. Nesprávný předmět zmizí. DUM lze využít pro rozvíjení řeči (pojmenování, tvoření jednoduchých vět s daným předmětem, rytmizace slov, určování počáteční hlásky....) Pokusy (co plave, neplave, magnetická přitažlivost, křehkost, tvrdost...) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Cílem práce je znázornit proces vyjádřený na jednotlivých tabulkách. Děti mají za úkol přiřadit předměty z daných materiálů k jednotlivým obrázkům na tabulkách. Na magnetickou tabulku č. 1 připevníme obrázek stromu - dřevo Na magnetickou tabulku č. 2 připevníme obrázek plastové hračky - plast Na magnetickou tabulku č. 3 připevníme obrázek sklenice - sklo Na magnetickou tabulku č. 4 připevníme obrázek klíče - kov Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

16 Prvky polytechnické výchovy Vědomě využívat všech smyslů, pozorovat, postřehnout, všímat si nového Rozvíjet činnost dle představivosti a fantazie Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

17 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Co je ze dřeva, z plastu, ze skla, z kovu."

Podobné prezentace


Reklamy Google