Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt BV MV „PAHDE“ - VI20152019030 Výzkum a vývoj podávacího agregátu pro vysokokapacitní moduly čerpání Období řešení: září 2015 – prosinec 2019 Hlavní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt BV MV „PAHDE“ - VI20152019030 Výzkum a vývoj podávacího agregátu pro vysokokapacitní moduly čerpání Období řešení: září 2015 – prosinec 2019 Hlavní."— Transkript prezentace:

1 Projekt BV MV „PAHDE“ - VI Výzkum a vývoj podávacího agregátu pro vysokokapacitní moduly čerpání Období řešení: září 2015 – prosinec 2019 Hlavní řešitel projektu: Centrum Hydraulického výzkum, spol. s r.o. , Lutín. Další řešitelé: SIGMA, Výzkumný a vývojový ústav, s.r.o. VŠB-TUO, Fakulta bezpečnostního inženýrství Hlavní plánovaný výsledek: 1x prototyp hydrodynamického podávacího čerpadla 1x prototyp elektrického podávacího čerpadla zabývá nástinem základních možných variant řešení sací sítě pro vysokokapacitní moduly čerpání, k překonání sací (a výtlačné) výšky 20 až 40 m vodního sloupce - od hladiny vodní plochy k robustnímu silovému agregátu, při použití tří různých typů podávacích čerpadel (s hydrodynamickým, elektrickým a hydraulickým pohonem). Dvě z těchto čerpadel, využívajících hydrodynamického a elektrického pohonu, by měly být v průběhu následujících 3-4 let navrženy a testovány v rámci nového projektu bezpečnostního výzkumu Ministerstva vnitra, č. VI (PAHDE), navazujícího na výsledky ukončeného projektu č. VG (VYMOCERMIS).

2 Projekt BV MV „PAHDE“ - VI20152019030
Projekt se návrhem, konstrukcí a testováním 2 nových (alternativních) variant podávacích čerpadel (hydrodynamické, elektrické)do sací sítě pro vysokokapacitní moduly čerpání (VKMČ), k překonání sací (a výtlačné) výšky 20 až 40 m vodního sloupce - od hladiny vodní plochy k robustnímu silovému agregátu, při použití 2 různých typů podávacích čerpadel (s a hydraulickým pohonem). V roce 2016 jsme v úvodní návrhové části projektu – testují se možnosti 3D tisku v kovu za účelem odlehčení hydrodynamické (HD) podavačky. S VUT Brno konzultují zástupci CHV mechatronický vývoj elektrické podavačky (elektromotor výkonově navržen vzhledem k potřebnému výkonu axiálně připojeného čerpadla). VŠB-TUO napsala k projektu zatím 1x článek do sborníku konference PO 2016 (bez nároku na body) a 1x článek na konferenci SGEM Green (Vídeň, listopad 2016, D článek s nárokem na body). Zabývali jsme se také alternativní možností konstrukce hydraulické požadavky, kterou mají naše české jednotky HZS stále v oblibě, přestože je nepříliš oblíbená (hrozí úniky oleje). Zabýváme se také taktikou nasazení podavaček a propočty souvisejícími se možnými sacími sítěmi pro VKMČ. Pomáháme s projekčními pracemi v prostředí nástrojů CAD a se související vizualizací (viz následující příklad vizualizace ideového návrhu HD podavačky). Dobeš, Šoukal, Komárek, Sedlář, Poledňák, Jánošík, Trčka: Problematika vývoje nových podávacích agregátů pro vysokokapacitní moduly čerpání. SPBI, Požární ochrana, Ostrava, 2016. Dobeš, Šoukal, Komárek, Poledňák: ENVIRONMENTALLY FRIENDLY FEEDING UNITS FOR HIGH CAPACITY PUMPING MODULES. SGEM Green, Vídeň, 2016 (->WoS, Scopus)

3 Ideový návrh hydrodynamické (HD) podavačky (BV PAHDE)

4 Uvažované varianty sací sítě pro VKMČ (PAHDE)
S HD podavačkou S elektrickými podavačkami X

5 Projekt BV MV „PAHDE“ - VI20152019030
Ve vazbě na předchozí úspěšný projekt BV VYMOCERMIS jsme letos měřili tlakové ztráty a průtoky na 1 až 3 km dálkovém vedení na Hlučínském jezeře, cvičení jednotek HZS Hlučín, březen 2016.


Stáhnout ppt "Projekt BV MV „PAHDE“ - VI20152019030 Výzkum a vývoj podávacího agregátu pro vysokokapacitní moduly čerpání Období řešení: září 2015 – prosinec 2019 Hlavní."

Podobné prezentace


Reklamy Google