Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dvourotorové stranové shrnovače

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dvourotorové stranové shrnovače"— Transkript prezentace:

1 Dvourotorové stranové shrnovače
TOP 662 / 722 / 812 Dvourotorové stranové shrnovače Spolehlivé stroje pro požadavky náročných uživatelů!

2 TOP 662 / 722 / 812 – technické údaje
Pracovní záběr 6,55 m 6,80 / 7,60 m 7,60 m Odkládání řádku 1 1 nebo 2 Průměr rotoru 3,07 m 3,30 m 3,70 m Počet demontovatelných ramen na rotoru Počet prstů na ramenu 4 Odkládání řádku ve směru jízdy vpravo Nastavení výšky prstů klika Podvozek rotoru (v základu) tříkolový čtyřkolový Čelní kopírovací kolečka na přání Přepravní šířka 2,85 m Přepravní délka 8,10 m 8,90 m 9,55 m Přepravní výška (vč. hrabic) 3,99 m Hmotnost 2100 kg 2500 kg 2650 kg Pneumatiky rotoru 16 x 6,5-8  Pneumatiky podvozku 260/ 340/55-16

3 TOP 662 / 722 / 812 Odkládání řádků Závěs kat. II/2 do spodních táhel traktoru. Širokoúhlý kloubový hřídel s přetěžovací spojkou a s volnoběžkou. Prodloužený interval mazání pro snížení nároků na údržbu. Stabilní konstrukce páteřového rámu. Zavěšení rotorů nezávisle na rámu  příčný i podélný výkyv rotorů při práci (rám nezatěžují rotory vlastní hmotností).

4 TOP 662 / 722 / 812 – odkládání řádku
Ovládací prvky jsou umístěné v traktoru na pravé straně. Přirozený výhled obsluhy na řádek.

5 Shrnovače TOP – kopírování nerovností
Volba ze čtyř možností v závislosti na podmínkách a požadavcích (čelní kopírovací kolečko na přání).  Tříkolový podvozek je investičně nejméně náročný (v základu pro 662).  Tříkolový podvozek s čelním kopírovacím kolečkem je řešením pro většinu podniků – čelní kolečko reaguje na nerovnosti již před prsty.  Pětikolový podvozek je vhodný pro náročnější uživatele.  Pětikolový podvozek s čelním kopírovacím kolečkem nabízí nejlepší kopírovaní nerovností a klidný chod rotorů. Pětikolový podvozek s čelním kopírovacím kolečkem

6 Shrnovače TOP - rotor TOPTECH PLUS
Velký průměr vodící dráhy (42 cm) pro stabilitu rotoru a životnost prstů. Vodící dráha s velkým průměrem pro klidný chod hrabic a šetrnou manipulaci s pící. Možnost přestavení vodící dráhy. Krátké hrabice s velkým průměrem a roztečí uložení ramen (max. 70 cm) pro stabilitu rotoru a dlouhou životnost. Uzavřený rotor s mazáním v mazacím tuku (pouze 1 mazací místo). 12 / 13 profilovaných demontovatelných hrabic. 42 cm Demontovatelné hrabice uvolněním 2 šroubů! Litinová vodící dráha s velkým průměrem!

7 Shrnovače TOP – čistá sklizeň
Originál je pouze jeden - již po tři desetiletí nabízí PÖTTINGER shrnovače s čelním kopírovacím kolečkem s cílem nabídnout Vám stroj pro sklizeň čistého krmiva. Kvalitní krmivo má zásadní vliv na užitkovost a zdravotní stav skotu. Stranově přesazené čelní kopírovací kolečko reaguje na nerovnosti před prsty a eliminuje kolize prstů s kameny a nečistotami. Kvalitním kopírováním rovněž dosáhneme i prodloužení životnosti vlastního shrnovače. Krytka pro eliminaci ztráty vnějších prstů. Výška prstů je plynule a jednoduše nastavitelná pootočením kliky s dobrou přístupností. Orientační stupnice výšky prstů od země. Nastavitelná tandemová náprava  snadno nastavitelný příčný sklon rotoru přestavením excentrického šroubu. Příčný sklon je využitelný při sklizni velkého množství zavadlé senáže (prsty jinak uhýbají dozadu a ztrácí kontakt s pozemkem).

8 Shrnovače TOP – konstrukce prstů
Rovné prsty bez silného zalomení jsou vedeny přímo pod hrabicí. Při zatížení prstu shrnovaným materiálem (zavadlá senáž) nedochází ke zvednutí prstu. Výšku prstů není nutné nastavovat příliš nízko a nedochází ke znečištění píce ani nadměrnému zatížení prstů, ramen, rotoru, ... Prsty jsou z řádku plynule vytahovány a nedochází k jeho následnému rozmetání. I přes velký průměr rotoru Pöttinger respektuje požadavky praxe na kvalitní kopírování nerovností a čistotu shrnovaného materiálu!

9 TOP – spouštění a poloha rotorů Obrázky ze shrnovače TOP 662
Nastavovací ventil rychlosti klesání předního rotoru. Nastavovací ventil rychlosti klesání zadního rotoru. Dostatečný zdvih rotorů (45 cm) při otáčení na úvratích  plynulý a nenarušený řádek pro následný stroj.

10 TOP – časování zdvihu a poklesu rotorů Obrázek ze shrnovače TOP 822
Průběh klesání a zdvihu rotorů je časován pomocí dvou polohových ventilů. Časování je možno regulovat pomocí profilových kulis tak, aby ho bylo možno nastavit pro hydraulickou soustavu každého typu traktoru. Pomocí kulisy 1 (označena žlutou šipkou) je ovládán ventil časování spouštění zadního rotoru. Pomocí kulisy 2 (označena červenou šipkou) je ovládán ventil časování zdvihu zadního rotoru. Princip nastavení je u obou kulis stejný. Posuvem kulis na oválných otvorech docílíme rychlejšího či pomalejšího zdvihu nebo klesání zadního rotoru vůči přednímu.

11 TOP 812 - dopravní výška pod 4 m
TOP 662 / 722 / doprava Řízená náprava  při projíždění zatáčkou sleduje shrnovač stopu traktoru. Přestavení do dopravní polohy bez vystupování obsluhy z kabiny řidiče. Dopravní výška pod 4 m! Při demontáži 4 hrabic je výška 3,6 m. Výstražné tabulky, blatník, osvětlení i zakládací klíny v základní výbavě. TOP dopravní výška pod 4 m Široké pneumatiky 340/55-16 (na přání pro TOP 622) pro bezpečný transport i při vysokých rychlostech. Konstrukce závěsu umožňuje maximální možnou manévrovatelnost soupravy. Praktické držáky vedení a hřídele.

12 Kvalitní originální opotřebitelné náhradní díly za přijatelnou cenu!
TOP 662 / 722 / 812 Kvalitní originální opotřebitelné náhradní díly za přijatelnou cenu!

13 I přes pracovní záběr 6,55 m pracuje shrnovač s traktorem Zetor 7745.
TOP uživatelé Roman Moudrý, Lomnice nad Lužnicí I přes pracovní záběr 6,55 m pracuje shrnovač s traktorem Zetor 7745. Čelní kopírovací kolečko s možností výškového i podélného nastavení má výrazný vliv na snížení nečistot v píci. Kolečko pracuje v těsné blízkosti prstů.

14 TOP uživatelé Ing. Tomáš Dosoudil, Ing. Josef Dosoudil, HANÁCKÁ ZEMĚDĚLSKÁ a.s., Dolany u Olomouce I když jsme doposud neměli se značkou Pöttinger vlastní zkušenosti, tak jsme na ni měli od jiných uživatelů velmi dobré reference. Obsluha oceňuje mj. odkládání řádku vpravo, který je v zorném poli a usnadňuje práci se strojem.

15 TOP uživatelé Ing. Jozef Macko (vľavo) riaditeľ RD SITNO Prenčov a.s, okres B. Štiavnica So strojmi od firmy Pöttinger máme dlhoročné skúsenosti. Na dvojrotorovom zhrňovači TOP 662 nás zaujalo niekoľko noviniek, ktoré hodnotíme veľmi pozitívne. Ako najlepší sa ukázal viackolesový podvozok rotorov, kde v našich kopcovitých terénoch má tento systém obrovský význam pre dokonalé kopírovanie nerovností. Ďalším pozitívom je aj robustnejší rám.

16 TOP uživatelé Vlastimil Mertl, AGRO družstvo vlastníků Puklice na Jihlavsku TOP 812 s pracovním záběrem 7,6 m se díky řízené nápravě pohybuje ve stopě traktoru a má dobrou manévrovatelnost. Pomocí jednoho dvojčinného hydraulického okruhu se stroj zvedá do souvraťové polohy a světlá výška je pro přejíždění hotových řádků dostatečná. Zetor 7745 pracuje se shrnovačem i v kopcovitých podmínkách bez problémů.

17 TOP 662 - uživatelé František Balák, Sobotka okres Jičín
Velký pracovní záběr neznamená jen vyšší výkonnost jednoho člověka za stejnou dobu, ale také možnost zformovat vydatné řádky zvláště ve druhých a třetích sečích. Hrabice jsou profilované a pokud by přece jenom došlo k poruše, je možné je po uvolnění dvojice šroubů snadno demontovat a vyměnit. U vodicí dráhy není nutné kontrolovat ani vyměňovat olej a je zakrytovaná s maximální těsností. Nedochází k únikům oleje a to ani v případě, že se provádí výměna hrabice. Shrnovač má velmi malé nároky na údržbu.

18 „Kdo se rozhodne pro PÖTTINGER, získá více než stroj …“
Děkujeme za pozornost! Samstag, 29. Dezember 2018


Stáhnout ppt "Dvourotorové stranové shrnovače"

Podobné prezentace


Reklamy Google