Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jablíčko se kutálelo JAK JSME SE NECHALI INSPIROVAT PODZIMNÍ PŘÍRODOU A PROCVIČOVALI VÝSLOVNOST DÍTĚTE, ROZVÍJELI JEHO TVOŘIVOST, FANTAZII, POHYBOVOU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jablíčko se kutálelo JAK JSME SE NECHALI INSPIROVAT PODZIMNÍ PŘÍRODOU A PROCVIČOVALI VÝSLOVNOST DÍTĚTE, ROZVÍJELI JEHO TVOŘIVOST, FANTAZII, POHYBOVOU."— Transkript prezentace:

1 Jablíčko se kutálelo JAK JSME SE NECHALI INSPIROVAT PODZIMNÍ PŘÍRODOU A PROCVIČOVALI VÝSLOVNOST DÍTĚTE, ROZVÍJELI JEHO TVOŘIVOST, FANTAZII, POHYBOVOU KOORDINACI I VZTAH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ. Alžběta Palatinová Liana Kúthová Autorka fotografií: Alžběta Palatinová

2 Jednoduchá praktická činnost, u které jsme si začali povídat a plánovat projekt
Jablíčko, loupej se mi, jadýrka dáme zemi …

3 Čepička za jablíčko Pepíčku, Pepíčku, půjč mi tu čepičku! Půjčím ti, Evičko, až mi dáš jablíčko. Prostřednictvím jednoduché dramatizace jsme procvičovali správnou výslovnost, tempo i intonaci řeči.

4 Zkoumáme a tvořivě využíváme okrasná jablíčka různých velikostí

5 Přidáním dalších přírodních materiálů začaly děti zobrazovat reálné i fantazijní objekty

6 Cvičily podle říkanky A Řadily přírodní materiál podle vzoru

7 Děti uspořádaly do kruhu různé předměty

8 Grafomotorická cvičení s motivací

9 ve výtvarných činnostech děti vyjadřovaly svou fantazii i představivost

10 Poselství jabloňového krále
Děti si začaly uvědomovat, že člověk a příroda se navzájem ovlivňují a že každý může svým chováním působit na životní prostředí.

11 Na ukončení projektu se spolupodíleli i rodiče dětí

12 Jablíčko, které si naši předkové vybrali za nositele skromnosti a štěstí a které se již svou barvou a mnoha jadérky stalo i symbolem plodnosti a zdraví.


Stáhnout ppt "Jablíčko se kutálelo JAK JSME SE NECHALI INSPIROVAT PODZIMNÍ PŘÍRODOU A PROCVIČOVALI VÝSLOVNOST DÍTĚTE, ROZVÍJELI JEHO TVOŘIVOST, FANTAZII, POHYBOVOU."

Podobné prezentace


Reklamy Google