Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
SOŠ a SOU Blansko škola moderních technologií
Prezentace oboru Kuchař – číšník
2
Bezmála 20 let je součástí nabídky vzdělání na SOŠ a SOU Blansko obor
Kuchař – číšník. Pod vedením učitelů odborných předmětů, učitelů odborného výcviku a lektorů odborných kurzů Barman, Barista a Carving, se z patnáctiletých dětí stávají o tři roky později mladí odborníci svého oboru.
3
Barmanský kurz
4
Po úspěšném ukončení Barmanského kurzu
se žáci účastní barmanských soutěží Metelka Austerlitz Cup, Amundsen Cup a Martini & Bacardi Cup. V posledních letech se žáci naší školy pravidelně umisťují na prvních místech výsledkových listin.
9
Baristický kurz
10
Kurz Carvingu
11
Odborné exkurze Neodmyslitelnou součástí odborné přípravy
na budoucí povolání jsou i exkurze jak přímo v podnicích a zařízeních, tak i na gastronomických veletrzích.
12
Žáci mají možnost pomocí exkurze proniknout
do tajů výroby piva v pivovaru Starobrno, mohou si prohlédnout zázemí firmy Mc Donalds a nebo se vydat po stopách výroby vína v některém z vinařských závodů.
14
IPAA A. Motti v Reggio nell´ Emilia
Odborná stáž v Itálii Každoročně mají vybraní žáci oboru možnost zúčastnit se odborné stáže v Itálii na gastronomickém veletrhu ve Scandianu, který odborně zaštituje partnerská škola IPAA A. Motti v Reggio nell´ Emilia
15
Projekt Comenius Od do se žáci školy zúčastnili projektu Comenius s názvem The Revival of the historical food of Europe and benefits for healthy diet of population. Hlavní myšlenkou projektu bylo obeznámení se s tradičními pokrmy a surovinami jednotlivých evropských regionů, a to nejen z teoretického hlediska, podstatnou částí realizace projektu byla i jejich praktická příprava.
16
Do projektu se zapojily školy z Itálie, Švédska a Portugalska.
První setkání proběhlo v říjnu roku 2010 v naší škole, na jaře roku 2011 žáci navštívili Magnuss Abergsgymnasiet ve švédskémTrollhättanu, na podzim téhož roku se vydali do italského Reggio nell Emilia a na jaře roku 2012 proběhla poslední schůzka v portugalském Porto. Konečnými produkty celého projektu jsou kuchařská kniha s jednotlivými národními pokrmy (suroviny, pracovní postup, fotodokumentace) v digitální formě, vícejazyčný gastronomický slovník v tištěné podobě, PowerPoint prezentace, fotodokumentace z přípravy pokrmů a dalších realizovaných aktivit.
17
pro firmy i fyzické osoby ve školní výcvikové kuchyni
Součástí výuky odborného výcviku je i zajištění slavnostních hostin, rautů a oslav životních jubileí pro firmy i fyzické osoby ve školní výcvikové kuchyni a restauraci.
24
Závěrečné zkoušky Konec školního roku patří závěrečným zkouškám žáků všech oborů. Žáci oboru Kuchař – číšník vykonávají zkoušku písemnou, ústní a praktickou. Praktická zkouška se skládá ze tří částí : přípravy teplého pokrmu z vlastního slavnostního menu, přípravy slavnostní tabule k vylosované příležitosti a číšnických dovedností vyšší formy složité obsluhy.
25
Dovednosti složité obsluhy
27
Zpracovala Markéta Sedláčková Učitelka OV
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.