Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková"— Transkript prezentace:

1 AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_13_A7_Bartonkova TÉMA: British music history OBSAH: British music history ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace V hodině se žáci krátce a stručně seznámí s vývojem hudby v Anglii. Na začátku hodiny jsou zadány úkoly vztahující se k tématu hudba. V další části hodiny se žáci seznamují s významnými hudebními osobnostmi šedesátých, sedmdesátých a osmdesátých let. Součástí každého snímku je obrázek zpěváka nebo kapely. V obrázku jsou uložené hypertextové odkazy, pod nimiž je skrytá jedna známá píseň od daného interpreta nebo skupiny. V závěru hodiny se žáci pokusí najít odpovědi k zadaným otázkám. Na konci hodiny je žákům zadán krátký projekt na téma My favourite singer or band. Hodina je vytvořena tak, aby byla odučena v multimediální nebo počítačové učebně.

3 1. 2. 3. 4. 5. MUSIC Solution : …………………… Hudební nástroj Kytara Zpívat
Housle Pikola MUSIC Solution : ……………………

4 1. 2. 3. 4. 5. I N S T R U M E N T G U I T A R S I N G V I O L I N P I
C C O L O 5.

5 Find some musical instruments
LONIVI RUTIGA RAKEDYBO SMURD ANIPO LONIVI NOFOXAS TURMTEP

6 1960's THE ROLLING STONE THE BEATLES Find some bands HET SELATEB
TEH LNIGROL STENOS THE ROLLING STONE THE BEATLES

7 1970' LED ZEPPELIN

8 1980's Find a band and a singer UQENE NOJH NOTEL QUEEN ELTON JOHN

9 1990's PHIL COLLINS OASIS

10 Today…. ADELE

11 Find some info about: Freddie Mercury is nickname? What was his real name? Why did Elton John write song Candle In The Wind? Where did The Beatles come? Who is lead singer in The Rolling Stone?

12 What is you favourite band or singer?
Make short project about it.

13 Citace KOCIÁNOVÁ, Zdeňka. New English for You 3 - Workbook. Nový Jičín: EDUCI, 2002, ISBN KOCIÁNOVÁ, Zdeňka. New English for You 3 - Pupil´s book. Nový Jičín: EDUCI, 2002, ISBN Ilustrace : Kliparty Office MARIOR1998. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ROGERS, Larry. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: P_A_H. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: LENDER, Carl. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: VIKNE, Ernst. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: TOMKRAFT. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ETSAI. commons.wikimedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: MACSURAK, Christopher.  [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková"

Podobné prezentace


Reklamy Google